Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozpiska przycisku ASC w 1996r

pin - przekrój - kolor - strona przycisku - strona auta

1 - nie używany

2 - 0.35 - GR/RT - oświetlenie - moduł oświetlenia

3 - 0.5 - SW/GE - pasywny sygnał ASC - nie uzywany (czasami uzywany do kontrolera automatycznej skrzyni biegów)

4 - 0.35 - BR/SW - masa - masa

5 - zasilanie - bezpiecznik31 10A

6 - 0.35 - SW/GE - pasywny sygnał ASC - kontroler ABS/ASC

Wynika stąd, że:

brązowo-czarny to masa

czerwono-biały to zasilanie

budowa wewnetrzna przycisku:

LED podswietlający podłączony jest między pin 2 i 4,

pin 3 i 6 zwarte,

naciśnięcie przycisku podaje zasilanie (pin5) na piny 3 i 6.

Pozdrawiam

typer

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem ale w E34 a mianowicie mam orginalna instalacje do foteli i regulacja juz dziala.

A co musze zrobic by zadzialalo podgrzewanie i podswietlenie przyciskow??

Moje BMW to 525TD z 94 roku a dawca to 525TDS z 91roku.

Opublikowano
a do e32 :?: Chce wrzucic fotele elektryczne,mam teraz manualna regulacje a fotele z elektryka w garazu,teraz tak czy jest tam instalacja pod podloga do foteli :?: mam 730iA R6 z 1990 r.
Opublikowano
Wielkie dzięki TYPER właśnie dokonywałem zmiany foteli na elektryczne i te rozpiski pinów bardzo mi sie przydały. Niestety jest jeden problem główny panel mam z 98r i kazdy przycisk jest osobny. Może masz rozpiske tych włączników (podgrzewanie i masaże) z góry wielkie dzieki
  • 11 lat później...
Opublikowano

Odgrzewam strasznego kotleciora.

Mam małą zagwozdkę z podłączeniem foteli elektrycznych . Auto z 05.98 , a fotele 2001 oczywiście inne wtyczki , ale nie w tym rzecz. W mojej wtyczce mam tylko 2 skręcone ze sobą przewody żółto czerwony i żółto biały , natomiast w wiązce dawcy skręcone przewody mają kolor niebiesko czerwony i niebiesko brązowy i dodatkowo są 2 kable zasilające i dodatkowe fioletowo szary, brązowo czarny i biało czerwony (do czego one są ? pamięć?)

Kable pamięci i zasilania sprawa jest prosta, natomiast jak połączyć te skręcone kable do napinacza i maty zajętości fotela?

I dodatkowa sprawa czy coś muszę dołożyć i gdzie jesli fotele mam z anglika ?