Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj na trasie zgasł mi samochód 320d,nie da rady go uruchomić.Zgasł podczas wyprzedzania na czwartym biegu przy prędkości około 90km/h.Rozrusznik kręci,prawdopodobnie paliwo nie dochodzi,sprawdziłem bezpieczniki,resetowałem kompa i nic.Musiałem dzwonić po lawetke.Jutro jade do elektromechanika na diagnozę.Mam nadzieję że to nic drogiego w naprawie.Mam prośbę do forumowiczów jeśli miał ktoś podobny przypadek to proszę o pomoc.Dzięki.
Opublikowano
Miałem podobną sytuacje tyle że w 318tds, padła mi wtedy pompa paliwowa, ta która znajduje sie w baku.

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
Już wiem że padła mi pompa wtryskowa q..wa.Mam okazję kupić regenerowaną za 1850zł i nie wiem czy to dobra cena(tylko pół roku gwarancji).W mojej zepsuta jest głowiczka która kosztuje 1200zł.Myślę że lepiej kupić tą po regenercji i starać się o sprzedać starą.Wiem że niektóre firmy odkupują zużyte pompy tylko gdzie takie firmy są?
Opublikowano
Jeszcze dodam że to wina paliwa z renomowanej stacji która uczodzi za jedną z najlepszych w Polsce.Teraz już nie wiem gdzie mam kupować to paliwo(chyba kupię dużą beczkę i będe jeżdził do Niemiec u nich jest jeszcze wmiarę dobre).
Opublikowano
Już wiem że padła mi pompa wtryskowa q..wa.Mam okazję kupić regenerowaną za 1850zł i nie wiem czy to dobra cena(tylko pół roku gwarancji).W mojej zepsuta jest głowiczka która kosztuje 1200zł.Myślę że lepiej kupić tą po regenercji i starać się o sprzedać starą.Wiem że niektóre firmy odkupują zużyte pompy tylko gdzie takie firmy są?

A jak doszedłes do tego ze to pompa??

Opublikowano
cimek243 skoro wiesz że to przez paliwo, to nie robiłeś czegoś w tym kierunku ? Chodzi mi o jakieś pismo do właścicieli stacji.
Opublikowano
że to pompa to powiedział mi mechanik(auto od 9.00 w warsztacie).To wszystko wydarzyło się wczoraj póżnym wieczorem i jeszcze mam za mało czasu żeby coś w tym kierunku zrobić.Przydałyby się paragony ze stacji to może bym coś wywalczył.
Opublikowano
Paragon paragonem, nawet bez paragonu możesz pogadać, przecież będą mieli wybite na kasie fiskalnej jak im podasz godzinę, kamery też mają ale próbka paliwa ze zbiornika koniecznie. Ja bym po prostu udała się na stację do kierownika jeśli masz pewność że to przez akurat to paliwo. Ehh z tymi paliwami :duh: