Skocz do zawartości

|| generacja LPG a obroty......

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JEstem juz z lekka zagubiony .......w tym jak to ustawic

na PB na jalowym przepustnica zmknieta , po resecie wszytsko gra-silnik chodzi bez zadnego zdrzytu-obroty stabilne i wszytsko OK, ale

na LPG silnik strasznie sie trzesie w przedziale obrotow ( na OKO 300-800) staram sie wyregulowac sruba na reduktorze-i nic, dopiero kiedy wkrece srubke na przepustnicy- otworze ja troszke jest OK( ale z drugiej strony to powoduje dzine zachowywanie sie silnika na benzynie na luzie, obroty faluja mocno na zinmym, na luzi espadaja tak do 600 i tak jakby sie tam zakotwiczaly-takie martwe spadanie-daje gazu i dlawi sie)

Podkresle ze dolot jest pozbawiony tego lacznika gril-puszka filtra a i tak silnik przy toczeniu sie do swiatel schodzi z obrotow-kiedy auto stoi nieruchome idealnie.Czyzby to wina nowego filtra-powodujacy zmiane podcisnienia w zasysaniu gazu.........?!

PYTANIE DO OSOB MAJACYCH TEN TYP INS.LPG w jakich warunkach-po wczesniejszych waszych manip[ulacjach w ustawieniach osiagneslicie najbardziej porzadne ustawienia do pracy silnika na Pb i LPG...?!( juz niby slyszalem zeby posprawdzac te cienkie wezyki przy przepustnicy-ale sa drozne)bo na zamknietej przepustnicy krokowy jakby byl wina tego przez swa "krokowa " prace co poduje takie Dobrz-Zle-Dobrze-Zle.....

A znowu zaczyna sie szal w cenach paliwa wiec jakby nie bylo skoro mam juz ten gaz to chce z niego skorzystac

achaaaa.nadmienie ze probowalem w celu eliminacji gaszenia silnika podmuchem powietrza w filtr zakladac kolanka, ruru aby nie wpadalo bezposr. w rure.......zamulalem silnik-moze z powodu malej srednicy ale na benzynie chodzil nieodczuwalnie jak poprzednio, bez rur

Opublikowano
Witaj.U mnie też na wolnych obrotach trzęsie silnikiem i w rurze wydechowej jest takie "parkotanie".I okazalo sie ,że to sonda padła i silnik krokowy do gazu nie dostaje wiadomości od komputera gazowego,a komputer gazowy nie dostaje informacji od sondy.Na benzynce silnik chodzi idealnie ale po przełączeniu na gaz aż trzęsie calym autem na wolnych obrotach.Sprawdź na kompie ,czy działa sonda.
Opublikowano
wszysto bylo sprawdzane na komp. i działa takjak powinno , ale tak jak mowie na Pb silnik chodzi idelanie ale w momecie przejscna na gaz telepie sie caly aby temu uniknac otwiera mprezpustnice czy to linka czy srubka
Opublikowano

Nie rozumiem dokładnie... masz instalacje 2 generacji z modułem sterującym ( tgz. komputerem gazowym? )???

bo jeśli masz takową to nic tam się recznie nie ustawia żadną śróbą :!:

co do wlotu powietrza to przy dobrze założonej musi brać chłodne tak jak w oryginale, mi też założyli kolanko zawijające do silnika i nie gasł ale auto zamulało bo do mieszanki najlepsze jest jak najchłodniejsze.

Opublikowano

Tak

Boggy mam ten emulator dupolator-do niczego-zaden z niego tam komuter sterujacy.Pogrzebalem dzis w nim ( jest potencjometr i dioda obok) jest tak ustawiony ze dioda jest zgaszona-nie iwem czemu-obok sa cztery przelaczniki 1234 jest wlaczony tytlko nr1-manipulowalem w tym i w sumie tak jak bylo jest najlepiej.

• 5 miesięcy temu...