Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z 318 benzyna,odpala super ale po chwili przygaśnie i wcale nie ma mocy,robi to gdy stoi i gdy jedzie,po naciskaniu pedału gazu przez chwile go nie ma.Części już prawie wszystkie wymieniłam łacznie z sonda lambda i pompą paliwową.Prosze o pomoc i dziękuje. :(
Opublikowano
Jestem dziewczyna więc nie bardzo się znam,ale jakas guma była wymieniana bo była pęknięta i ciągle nic.
Opublikowano
Jestem dziewczyna więc nie bardzo się znam,ale jakas guma była wymieniana bo była pęknięta i ciągle nic.
Opublikowano
WITAM!!!ja mam cos podobnego i tez nie wiem co to jest.w pewnej chwili autko zwyczajnie nie chce jechać i nie ma mocy .dzieje sie tak tylko na benzynie.czy masz tak dalej i czy ktoś Ci pomógł?
Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano
Chyba nie bedę miał miłych wiadomości-ja też tak mam od 10 tysięcy km i nikt nie umie powiedzieć co jest powodem,powymieniałem już dosłownie prawie wszystko a on po odpaleniu ciepłego silnika potrafi klepotać i prawie gasnąć,ten problem na forum pojawia się już któryś raz z kolei a i tak nikt nie znajduje rozwiązania-u mnie pomaga dwukrotna,trzykrotne przegazowanie auta powyżej 4 tysięcy,wtedy zaskakuje na swój rytm i dalej można jechać,tak jak pisałem ja z tą usterką jeżdzę już ponad pól roku i w sumie nic się nie dzieje więcej.Z forum udało się chyba jednemu tylko u żytkownikowi usunąć problem,Gaspar07 jak się nie mylę się zwał,ale on wymienił wszystko to jest świece, kable, filtry, kopułkę, tps gumę uszczelnił, dolot, lambdę,wszystkie czujki temperatury,czujnik położenia wału i cztery razy przepływmierz i jak z nim pisałem to mówi że dopiero na tym czwartm przepływomierzu to mu sie udało usterkę usunąć. :duh:,a i jeszcze trzeba zrobić cały rozrząd,jeśli jest z nim tylko cokolwiek nie tak. Koszt powyższej operacji napewno przekroczy koszt innego sprawnego silnika,więć wg mnie trzeba to olać,już się przyzwyczaiłem że jak odpalam auto to dwa razy po garach potem pedał w podłogę i po 10metrach zmułka przechodzi,nawet nieraz przyczepność zerwie,pozdrowionka
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20
Opublikowano

pewnie chodzi o taka gruba rure( karbowana) ona laczy przeplywomierz( filtro powietrza) z przepustnica

zaznaczylem ci strzalkami na zdjeciu

http://images21.fotosik.pl/65/6af1ec3b550e0540.jpg

popatrz na tyle ile mozesz-czy rura nie jest popekana. Polecam ci rowniez zabieg resetu komputera-opisane jest to w Zrob to Sam. ale krotko mowiac odepnij akumulator najpierw + potem minus-na kilka godzin-potem podlacz aukum,ulator , najpier - potem + i powinno sie poprawic jesli wina tkwi w sterowniu silnika.

Opublikowano
Właśnie ta rura była pierwsza wymieniona bo była pęknięta,myślałam że to właśnie jest przyczyna ale niestety,ciągle bez zmian.
Opublikowano
U mnie wymienione już były takie części jak: świece, czujnik paliwa,pompa paliwowa,sonda lambda,guma od dolotu,w czwartek bedą wymieniane przewody do świec jak to nie zadziała zostanie do wymiany przepływomiesz.Jaki będzie efekt dam znać.
Opublikowano
mam pytanie czy BMW z silnikiem 2,5 2,8 są te same problemy bo w przyszłości planuje zmienic właśnie na takie.
Opublikowano
mam pytanie czy BMW z silnikiem 2,5 2,8 są te same problemy bo w przyszłości planuje zmienic właśnie na takie.
Opublikowano
sa podobne bo zasada działania jest ta sama i uzywaja tych samych metod-sposobow sterowania silnikiem, ale silniki 6 cylindrowe maja swietn akulutre pracy -o nibo lepsza niz 4 cylindry jednak no to tylko maszyna i ma prawo szwankowac