Skocz do zawartości

Strasznie mi sie grzeje uklad wydechowy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie....Mocno mi sie grzeje uklad wydechowy. Moze mam przypchany katalizator?? Czy po wycieciu kata nie bedzie sie tak grzal. Z tego co wiem w calym ukladzie najbardziej grzeje sie wlasnie katalizator...Jak jezdze spokojnie to jest ok ale jak troche szybciej pojezdze to wtedy jak juz sie zatrzymam to smierdzi i slychac takie cykanie.
Opublikowano
U mnie tez cyka( e36) a katalizatora nie mam. JEst to takie specyficzne cykanie -ja je tylko w bmw spotkalem, swoim i innych-ale nei sadze zeby to byl kat.( chyba ze mowimy o roznych cykaniach)KAtalizator musi sie nagrzac bo wtedy dopiero pracuje tak jak powinien.
Opublikowano

moondek widzę że są jeszcze ludzie któży kochają Basie ale i w błocie lubią upalać Ulianowskim.

A do tematu to kat już długo nie pociągnie jeżeli jest zapchany, poczujesz poprawe jak się przepali ja tak miałem i po wyćięciu widać było w kacie dziury jak....

a jak silnik pracuje wkręca się dobrze na obroty jeżeli jest znacznie słabszy to długo bym się nie zastanawiał tylko ciach.

pozdr.

Opublikowano
JEst to takie specyficzne cykanie -ja je tylko w bmw spotkalem, swoim i innych

:lol:

to normalne,ze uklad wydechowy sie nagrzewa

normalne tez, ze im mocniej sie katuje auto, tym jest goretszy. Proste, przepuszcza wiecej spalin w krotszym czasie

normalne takze, ze jak metal sie nagrzeje do temperatury rzedu kilkuset czy ponad tysiąca stopni celsjusza, to potem stygnac wydaje takie odglosy jak cykanie. Jest to efekt gwaltownych zmian temperatury, ktore nie zachodza rownomiernie. Wygina sie chwilowo, odksztalca i "steka"

I ma tak kazde auto i kazdy uklad wydechowy, nawet w 126p

Nie jest to w kazdym razie domena bmw