Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakie jest prawidlowe zachowanbie czujnika temperatury ?? gdzie powinna znajdowac sie wskazowka ?? na samym srodku czy troszke nizej ?? bo zauwazylem ze wczoraj bylo 16 stopni na dworzu i lekko siep odniosla prawie do srodka a w zimen dni byla troszke nizej ?? cos sie moze zaczynac dziac z clodzeniem czy to normalne ?? sprawdzalem weze jak skonczylme jazde twarde i jest wnich plyn , wisko ok .. moze termostat sie przycina ?
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

Witam myśle że niemasz się czego obawiać jeżeli wskazówka nie przechodzi poza połowe u mnie jest podobnie jeżeli wisco masz ok to przy zbyt wysokiej temp. powinien się włączyć elektryczny, w mojej nic nie chodziło prawidłowo po regeneracji wisca troche dłużej się grzeje ale przez to że nalałem zadużo wiskozy i wskazówka nie dochodzi do środka ale tylko o grubość wskazówki, lecz miałem taki przypadek że wskazówka mineła niewiele połowe i para z pod maski ale w m20b20 teraz temperatury pilnuje jak oka w głowie.

pozdr.

Opublikowano

http://www.nmia.com/~dgnrg/gauge_c.jpg

- wskazówka powinna sie trzymać tak na 90 st , - termostat otwiera sie przy / powinien / tem. 86-88 st

PS. nie patrz na wkazówkę na tym foto tylko rozkład graficzny temperatur

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
pamietam ze raz w lato w olbrzymim upale bo byla chyba pond 30 stopni pokazala raz 115 ale to tylko chwileczke i jak ruszylem zaraz spadlo .... i juz wiecej sie to nie zdarzalo ... teraz nie ma takiej akcji czy przy upale moze sie nieco odchylic np do 115 czy to za duzo ?? po tym incydencie przeczyscilem chlodnice jakims specjalnym srodkiem i wymienilem plyn chlodzenia ,,,
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

Cześć.

U mnie jest tak prawie na środku, brakuje może z milimetr i o tyle samo może przekroczyć środek jak stoje w korku. Ale to chyba nic złego...

Pozdro

7-er Fahrer