Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam pytanko odnosnie wody, a mianowicie gdzies ucieka-znika. Sprawdzalem juz chyba wszystko, niema żannej plamy pod autem, sprawdzalem korek od wlewu oleju oraz bagnet, ob sa czyste (brak smietany) sprawdzalem nawet po przejechaniu kilku km na włączonym silniku gdy silnik jest juz nagrzany myslałem że pod cisnieniem gdzies ucieka, i znowu pudło. Dodam takze iz z układu ubywa sporo auto zalane do MAX a po przejechaniu 200 km jest juz MIN (stany oczywiscie sprawdzam na zimnym silniku). bardzo dziekuję za uwage i prosze o jaką kolwiek pomoc, wskazówke co jeszcze mógłbym sprawdzić

dodam również że, ok 5 mies. temu tak niebyło dolewałem wodę raz na 4-5 tyg. przy tych samych kilometrach, a teraz raz na tydzień.

pozdrawiam rafal

Opublikowano

mialem podobny problem i myslalem ze mnie szlag trafi bo nie moglem dojsc co jest!!

okazalo sie ze chlodnica do wymiany bo plastikowy pojemnik,tak gdzie jest czujnik poziomu plynu,jest walniety.nie dalo sie zlokalizowac usterki golym okiem,dopiero po wyjeciu chlodnicy i dokladnym ogledzinom dojrzalem pekniecie po calej dlugosci zbiorniczka.sprawdz moze to jest to?

Opublikowano

Witam

Ja tez miałem ten sam problem jak auto stoi to nic nie widać.

U mnie okazało się że przy jezdzie (a jak jedziesz to nic nie widzisz czy ci gdzies leci) ucieka mi płyn z króćca bloku silnika nie mogłem tego zlokalizować.

A zrobiłem tak wsiadłem do betki przegoniłem ją na max obrotach tak z 10 min i pod wpływem wysokiej temp. zaczynał sączyć sie płyn własnie z tego krócca a jak auto trochę ostygło to nic nie leci.

Sprawdz moze to jest to.

[E36] Pozdrawiam ------ Lux -----ZG

zdjęcia mojej betki :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=333362#333362

Opublikowano
dzieki za podpowiedzi "LukasZG" co to jest i gszie to moge znalezc mogłbys mi jakos wytłumać, mechanika pojazdowa niejest moją mocną stroną