Skocz do zawartości

stukot pod maska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie mam pewien problem

ostatnio stojac w koru zainteresowal mnie dziwny stukot. wyłaćzyłem radio pozamykałem szybki i wyłączylem nawiem zeby lepiej słyszec i jest stukot w odstepach 2 może 3 sekund.

owy stukot wystepuje podczas pracy silnik jak i po przekreceniu samego kluczyka do pozycji podswietlenia zegarów. natomiast znika gdy kluczyk przekrece i wyjme ze stacyjki.

stukot jest w okolicach zegarów jak siedzi sie za kierwownica.

po podniesieniu maski stukot wystepuje w okolicy skrzynki z bezpiecznikami.

dla mnie jest to tak jak by sie cos zapowietrzyło ale co pomocy.

Opublikowano
  • Autor
elektrozaworki ? a od czego to. nie klimy nie ma
Opublikowano
witam serdecznie mam pewien problem

ostatnio stojac w koru zainteresowal mnie dziwny stukot. wyłaćzyłem radio pozamykałem szybki i wyłączylem nawiem zeby lepiej słyszec i jest stukot w odstepach 2 może 3 sekund.

owy stukot wystepuje podczas pracy silnik jak i po przekreceniu samego kluczyka do pozycji podswietlenia zegarów. natomiast znika gdy kluczyk przekrece i wyjme ze stacyjki.

stukot jest w okolicach zegarów jak siedzi sie za kierwownica.

po podniesieniu maski stukot wystepuje w okolicy skrzynki z bezpiecznikami.

dla mnie jest to tak jak by sie cos zapowietrzyło ale co pomocy.

sa to elektrozwory nasgrzewnicy a jesli nie masz klimy to dokladnie 1 elektrozawór, stukaja one wtedy kiedy temperatura jest ustawiona w innej pozyci niz max lub min czyli w calym pozostalym zakresie, umnie jest to samo

nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ogrzewanie dziala poprawnie, temp silnika tez ok

Opublikowano
Si, tez bym obstawial elektrozawory. U mnie wystepuje podobny problem z tym, ze ewidentnie sa zatarte. Dzialaja dobrze w polozeniach skrajnych, natomiast posrednie dzialaja dopiero po jakims czasie np. jak pojezdze po dziurach, kocich lbach itp.