Skocz do zawartości

tragiedia sie stala z kluczykiem od e32 .....help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedzcie co jamam zrobic teraz poaptrzcie na zdjecia juz raz zlamal mi sie sam grot dorobili ale teraz pekl to cos w co sie go wklada ... bede musial nosci zwykly kluczyk teraz,, ,,, das ie dokupic to kulko cale ktore jest zalozone na sprezyne i zamyka kluczyk i w ktorym jest wsadzony grot ?? czyli wlasnie to co peklo ?

http://images21.fotosik.pl/56/65732fa67af9680f.jpg

http://images20.fotosik.pl/105/1d615c141b8b3217.jpg

http://images22.fotosik.pl/29/126e6ef64a6f75d9.jpg

,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
nie wiem czy do takiego( ale do scyzoryka sa wklady do kupienia surowe) jak masz drugi kluczyk to idz do slusarza i powinien dorobic-jak nie to ostatecznie w bmw ci zamowia ( ale koszt raczej wwwysoki)

przeciez to jest wlasnie scyzoryk oryginalny bmw bo na ma alarm bmw gdzie ci slusarz dorobi cale to kolo widzisz ze to nie grot pekl tylko to kolo cale ktore jest zakonczone takim kwadratowym wejscie w ktore wklada sie grot i to wlasnie peklo

Opublikowano
Koszt dorobienia kluczyka w aso do e39 to jakies 600pln, mysle ze tutaj bedzie podobnie.

WRRRRR tu nie chodzi o dorobienie kluczyka ...grot kluczyka jest dobry poprostu go odkrecilem pekla ta czesc w ktora wklada sie grot czy tego naprawde nie widac na zdjeciach ,, jak pekl mi kiedy grot to wszyscy mi moiwli ze masz syzkowac 1500 zlotych a naprawa kosztowala 50 bo zrobili nowy.... juz napisalem do foty wyslalem foty wlasnie sprawdzaja co i jak ,,,

Opublikowano
Przerabiałem to samo nigdzie nie znalazłem ślusaża żeby dorobił a polutować sie nie da (znal) tylko doroilem zwykły przewierćiłem dziurke w tym co zostało z scyzoryka i nosze kluczyk z pilotem też mi to nie odpowiada
Opublikowano
jestem w trakcie rozmow z fota bmw Gdynia ... sprawdzaja wszystko ,,maja poszukac samego wlasnie tego kolka na ktorym jest sprezyna ,, ja zwyklych kluczykow to mam od .... duzo ,, wzialem zwykly z lampka chyba ni razu nie zywany bo wyglada jak z salonu :) i recznie wlazcam alarm i central z zamka ale to lipa jest bo tamten kluczyc byl kozak ,,,powiedzcie one byly tak kijowo montowane wlasnie na srubke ?? czy to u mniejuz ktos przerabaial .... srubka byl grot montowany bo tej reszty ...??bo jesli tak to blad konstrukcyjny jak nic ,,, :mad2:
Opublikowano

Jako ze mialem problem ze stacyjka i blokada kierownicy, akualne ceny z aso bmw, cala stacyjka z kompletem kluczy 150zl od reki, stacyjka orginalna zamawiana pod moje klucze 250-300zl czas czekania 2 tygodnie.

Wiec nie tak strasznie, a sam klucz napewno taniej niz cala stacyjka kompletna.

Opublikowano
Jako ze mialem problem ze stacyjka i blokada kierownicy, akualne ceny z aso bmw, cala stacyjka z kompletem kluczy 150zl od reki, stacyjka orginalna zamawiana pod moje klucze 250-300zl czas czekania 2 tygodnie.

Wiec nie tak strasznie, a sam klucz napewno taniej niz cala stacyjka kompletna.

mi jest raczej potrzebna jedna czesc z kluczyka a nie caly ,,, skoro maja cale bmki co do jednej czesci rozpisane w edk to moze maja tez kluczyk i beda mieli to jedna ktora potrzebuje

Opublikowano
Nie bedą mieli bo to nierozbieralne,,zdaje się ze na plastykowych nitach żeby rozebrać trzeba je zerwać i drógi raz nie da się tego poskładać; :(

Jestem pewien na 80 % ze tak wlasnie bedzie.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Ten cały środek (mechanizm) jest do kupienia w ASO. Ja kupowałem sobie zapasowy taki scyzoryk (używany) i miał uszkodzoną spreżynę, to mi wymienili cały ten mechanizm. Ceny już niepamiętam, ale coś koło 100-150zł. Szkoda, że tej reszty mi nie oddali bo samo mocowanie kluczyka było dobre tylko spreżynka walnięta. Jak będziesz miał problem z załatwieniem tych części to daj znać. :D Pozdrawiam Radek.
Opublikowano

odpowiedz od foty

Witam

Kluczyk główny do Pana samochodu kosztuje 140 zł (dodatkowo ewentulnie

obudowa 55zł) czas realizacji około 2 tygodni. Zamówienie tylko przy

osobistym stawieniu się do naszej firmy właściciela pojazdu z dowodem rej. i

dowodem osobistym

po 7 maialch ustalilismy to i owo wiec jest dobrze :)