Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakładajcie LPG, więcej benzynki zostanie dla mnie :lol:
A jak stwierdze, że stać mnie na motor 2,5 L to autko z takim motorem kupie a nie bede kaleczył samochodu. Jak konstruktorzy BMW-e wypuszcza seryjne auto na gaz i bedzie mnie keidys na nie stać moze zdecyduje sie na jego kupno. Póki co benzynka rlzzz !!! :twisted:
Opublikowano

Zupełnie inna kwestia że w obecnym momencie LPG średnio się opłaca... sam mam sekwencje no i co z tego? Byłem dziś na poczcie LPG załączyło mi się 100 metrów przed pocztą :) Połowę drogi na LPG połowę na benzynie.

Silnik LPG pali jakieś 20% więcej niż benzyny. Przy cenach 2,3 zł LPG i 4,5 NoPb95 to mamy zysk jakieś 38 %... kiepsko a to wszystko na trasie a zakładając że cykl mieszany to 10 % jazdy na benzynie to zakładając LPG zyskujemy jedynie jakieś 35 %... jak na benzynie za 100 km zrobi się za 60 pln to na gazie jedynie za 39 pln. Inaczej było latem...

Pozdrawiam

Opublikowano
Latem - jadę na weekend nad morze, tam i z powrotem 600km, oszczędność na LPG (sekwencja) to 80zł akurat na obiadki z rybką we dwoje (przez cały weekend), jadę w tatry, tam i z powrotem 1200km to oszczędzam 160zł akurat na 5 noclegów dla jednej osoby, ewentualnie obiadki , mi nikt niczego nie musi tłumaczyć jeżeli chodzi czy gaz czy nie bo widzę to jak popatrzę w portfel... (warunek porządna instalacja LPG), dyskusja na temat gazu czy go mieć czy nie, to jak dyskusja czy kupić piwka w tesco (nawet jak jestem w tym sklepie) czy na stacji benzynowej no bo przecież kupować piwka w tesco to wstyd bo tanie... co nie ? nie każdy kto chodzi w garniturze Pierre Cardin czy też jeździ BMW musi zaraz jadać obiady w hotelu Sheraton... pogoda (czytaj BMW) nie musi być tylko dla bogaczy :wink:
Opublikowano

proponuje zamknac temat, od dawien dawna LPG mialo swoich zwolennikow i przeciwnikow. i tak jak nikomu nie udalo sie przkonac pzreciwnika do jazdy na LPG tak i zwolennika nie udalo sie przekonac do jazdy tylko na PB.

ja osobiscie na lpg wydaje okolo 500-600zl, jak dla mnie wydawanie przy tych samych przebiegach 1000zl bylo by lekkim zboczeniem i marnowaniem moich pieniedzy. mam lepsze pomysly na spozytkowanie 500zl miesiecznie. zeby bylo jasne gaz w moim aucie jest juz od ponad 10lat, auto ma przejechane okolo 500 000 km, jezdzilo na taksowce. i wcale silnika nie zabilo wbrew obiegowym opinom. instalacja byla 1 generacji, ja ja tylko zmodyfikowalem do 2 generacji.