Skocz do zawartości

[b][e34][/b][color=red]alusy[/color]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:shock: niech mi ktos powie jakie opony na tył a jakie na przód ażeby nic nie obcierało z tyłu i z przodu, kupiłem okazyjnie 16" -ki fele , podam numerację przyznaje nie znam sie na tym-195TR415CH KBA41257 e19 -dzieki z góry :arrow: :arrow: :arrow: pozdro dla wszystkich
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
nie nie chcę dystansów :arrow:
Opublikowano
biotit przecież to są oryginalne felgi niemieckie cos mi to nie do wiary :arrow: :arrow: :arrow:
Opublikowano
oryginalne do E34 to 15". Ja jak zakładam na lato alusy 16" muszę na przód założyć dystanse. A Ty zakładałeś 16" bez dystansów i jeździłeś?
Opublikowano

Witam.

Kupiles felgi do E34, ale w rozmiarze metrycznym, a nie calowym. Tutaj masz linka do katalogu czesci, mozesz potwierdzic, czy to taka felga?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HC11&mospid=47373&btnr=36_0070&hg=36&fg=15

Nie jest to najlepszy wariant, gdyz opony TRX na takie felgi sa bardzo drogie i obawiam sie, ze mozesz miec klopot nawet ze zdobyciem takich opon. Srednica felgi, ktora kupiles to 415mm, a felga 16 calowa w milimetrach ma 406,4mm.

Pozdrawiam
Opublikowano
tyszkanin- to ta felga wszedłem w link ale--tam pisze ET19 a u mnie pisze CH czym to sie różni qurde cyrk tak mi sie te fele podobają ale widzę już problem :arrow: :arrow: :arrow:
Opublikowano
czyli jakie dystansy mam kupić ,mam rozumieć że tylko na przód i czy wówczas innego rodzaju opony niż te TRX mogą wtedy być? -help! :arrow: :arrow: :arrow:
Opublikowano

Na to nie patrz, widocznie jest roznica w fizycznym oznaczeniu felgi, a oznaczeniem w katalogu. Z tego co sie orientuje to symbol CH oznacza ksztalt zabezpieczenia krawedzi opony, tzn. uksztaltowanie miejsca w ktorym opona trzyma sie w feldze, a podane w katalogu ET19 to offset, czyli odsadzenie felgi.

Szkoda, ze przed zakupem nie poradziles sie na forum, mialbys wtedy jasnosc co do tych felg. Podam Ci jeszcze jeden link, gdzie sa takie felgi, ale w rozmiarze calowym, moze poszukaj jeszcze takich jak Ci sie ten wzor podoba (ale 15 calowe), a te odsprzedaj, moze ktos sie znajdzie chetny.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HC11&mospid=47373&btnr=36_0086&hg=36&fg=15

Pozdrawiam
Opublikowano
czyli jakie dystansy mam kupić ,mam rozumieć że tylko na przód i czy wówczas innego rodzaju opony niż te TRX mogą wtedy być? -help! :arrow: :arrow: :arrow:

No niestety, nie chodzi tutaj o dystanse, to nie ma nic do rzeczy, srednica felg ktore kupiles nie nadaje sie do zadnej innej opony oprocz TRX, o ktorych napisalem wczesniej.

Pozdrawiam
Opublikowano
ok dzięki za pomoc jutro jadę do gościa co sprowadza uzywane opony z zachodu -pozdro :arrow: :arrow: :arrow:
Opublikowano

jerzy

ja u siebie mam oponki 225 / 50 / 16 nic nie opciera jak obliczalem kiedys wielkosc kola to wychodzi taka sama jak 195/65/15 i takie tez mam u siebie na zime

pozdro

Opublikowano
marcinbmw5 tyszkanin powyżej ma racje na te fele nic nie pasuje tylko TRX chyba mnie trafi" gościu nie chce oddać narazie kasy , kazał przyjechać w czwartek powoli mnie podnosi nara czekam kulturalnie ale oswiadczam do czasu nie lubie oszustwa znalazłem już inne felgi ale najpierw muszę odzyskać kasę nie będę robił ""składu celnego"" dopiero pozbyłem się jednych starszych felg i jeszcze mam stalowe i 6 opon 15" pół garażu dzięki, najpierw trzeba sie obznajomić na interze a potem szukać marcin to mówisz że 225/50/16 jest ok. dobrze wiedzieć ale mam na oku 15" oryginalne niemieckie [to są solidne fele nie to co od makaronów z Włoch]po sezonie łuszczą się już takie w e28 miałem pozdro :arrow: :arrow: :arrow: