Skocz do zawartości

Compact 1.9 z 1999 roku. - PILNE DORADŹCIE :) !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

mam okazje kupic compacta z 99 roku.

Do tej pory jezdzilem e30 oraz e 34.

1. Jakie jest spalanie w takim silniczku 1.9 w compakcie? Czy jest to liczba porownywalna z silnikiem 2 L?

2. Przeczytalem sporo postow na forum odnosnie compaktow i wiele osob ktore jezdzi tymi samochodami mowi, ze sa problemy z wchodzeniem w zakrety. Mocno zarzuca tylek?

3. Czy szyberdach byl standardem w kompakcie? Ten ktory znalazlem nie ma szyberdachu i nie wiem czy cos jest nie halo

4. Silnik - auto to 316 z silnikiem 1.9 . tyle ze nigdzie nie moge znalezc potwierdzenia ze taka wersja byla?

5. Moc. jaka moc ma ten silnik?

DZieki wielkie za podpowiedzi!

Opublikowano
Witam !

mam okazje kupic compacta z 99 roku.

Do tej pory jezdzilem e30 oraz e 34.

1. Jakie jest spalanie w takim silniczku 1.9 w compakcie? Czy jest to liczba porownywalna z silnikiem 2 L?

2. Przeczytalem sporo postow na forum odnosnie compaktow i wiele osob ktore jezdzi tymi samochodami mowi, ze sa problemy z wchodzeniem w zakrety. Mocno zarzuca tylek?

3. Czy szyberdach byl standardem w kompakcie? Ten ktory znalazlem nie ma szyberdachu i nie wiem czy cos jest nie halo

4. Silnik - auto to 316 z silnikiem 1.9 . tyle ze nigdzie nie moge znalezc potwierdzenia ze taka wersja byla?

5. Moc. jaka moc ma ten silnik?

DZieki wielkie za podpowiedzi!

Witam

Ja jezdziłem takim Compactem. I bardzo sobie chwale to autko:)

1. miasto 8l, trasa 6,5-7l

2. nie zgodze sie z ta opinia autko dobrze i pewnie trzyma sie w zakretach i nie wynosi go. W zime jest troszke wiecej klopotów bo tyl lekki ale jak wsadzisz cos ciezkie do bagaznika to bedziesz latal bez problemów. Ja w soim Compacie miałem kontrole trakcji wiec tez o wiele lepiej si euatko prowadziło.

3. nie wiem czy szyber to standard ale ja w każdym bądż razie miałem moze któs bardziej biegły w tym temacie sie wypowie.

4. jak najbardziej byla taka wersja BMW, sam taka miałem

5. autko ma 105 KK jak dobrze pamietam i całkiem fajnie sie zbieralo.

Ze swojego doswiadczenia moge ci powiedziec ze autkiem jezdziło mi sie bardzo fajnie i chwalilem je sobie. Nic mi sie nie psuło. Polecam ale decyzja nalezy do ciebie. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Kuba,

dzieki za odpowiedz!

znalazlem faktycznie taki model www.autobudget.de

Martwi mnie ilosc KM. faktycznie jest tylko 105 . ale to jest niewielkie auto, wiec chyba powinno styknac? z 2 strony, jezeli spalanie w tym silnikui jest niewiele mniejsza od wiekszych pojemnosci to moze lepiej dorzucic i wziasc cos z wieksza moca i pojemnoscia?

Opublikowano
Jezeli jezdziles E34, to wydaje mi sie ze bedzie Ci brakowac mocy...ja mam 1,6 silnik i 102 konie...na poczatku bomba :norty: , no ale z czasem zaczelo brakowac...tak wiec zastanow sie moze nad silnikiem 1,8 ti...hyhy 140 konikow...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
ja mam compakta i fakt przy większej prędkości wchodząc w zakręt czuc jak tył ucieka
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
nie kupiłem jednak tego auta. dzięki za posty