Skocz do zawartości

Zbieżność??!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze! Czy ktoś z drogich kolegów forumowiczów :wink: może mi podać info dotyczące ile powinna wynośić wartość zbieżności/rozbieżności w BMW e-34 525i :?: Mam jakiekolwiek swoje własne pojecie ale chciałbym od Was usłyszeć opinie.

Na przegladzie ostatnio maszyna elektroniczna podała wartość -0,4 :?:. Najbardziej interesuja mnie oczywiście dane fabryczne.

Dzięki i pozdro :!:

Opublikowano

Cze.Sam sobie pisz ,sam sobie odpowiadaj, sam sobie polewaj...........i sam se trumne nieś :D

Znalazłem te wartości u zaprzyjażnionych diagnostów i jest tak:

BMW E-34,rok94,model 525i powinien mieć +2,5(+/- 0,5)przy obciążeniu po 68 kg na każdym z przednich foteli.Tak mi powiedzielii sprawdzili że sie zgadza,a wcześniejszy pomiar na płycie elektronicznej u diagnosty nie jest dokładny i obarczony pewnym błędem z bliżej nieokreślonych powodów-mógł samochód krzywo najechać na płytę albo jakis drobny ruch kierą trudno zgadnać.

Pozdro.

Opublikowano
Sam sobie pisz ,sam sobie odpowiadaj, sam sobie polewaj...........i sam se trumne nieś
Ale żeś teraz pojechał...Hehee... :lol: :D :lol:

Przyłącze się do tematu...ponieważ pojęcie takie jak ..."Zbieżność"...spędza mi sen z powiek...! (i nie tylko mi) :evil: :evil: :evil:

Wszystko zaczelo sie od nie fortunnego zaczepienia linki holowniczej (zaczepiono mi ja za drazek kierowniczy :shock: )...efekt tego dalo sie odczuc juz po przejechaniu paru km (w tym naprawde bardzo stromy podjazd)

Diagnoza jedna: skrzywiony drazek kierowniczy

Wiec: wymiana,założenie felg stalowych na przód (do alusków nie dało się zaczepić przyrządów :shock: )

Jakby tego wszystkiego bylo malo...diagnosta powiedzial,ze nie dojdzie laserem...poniewaz samochod jest znacznie obnizony. 8)

Ale nic...pol dnia roboty i caly przod byl zdjety...pojechalem tak na zbieznosc kol...niby wszystko O.K. ale do czasu...Po zalozeniu felg aluminiowych kola sie rozjechaly! i to znacznie.

Jedno kolo jest prosto a drugie odchodzi na zewnatrz jakies 3-4 cm :!:

Masakra...nie da sie tym bezpiecznie jezdzic.

Juz nie mam pojecia co jest "pięć" (e-34 :wink: )

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano

Cześć, odkopie ten temat

Pablo, możesz sprawdzić u swoich zaprzyjaźnionych diagnostów te wartości dla mojego samochodu. Może jeszcze ktoś inny bedzie wiedział?

Zdrówka

Opublikowano

Cze.Moge ale teraz autko reanimuje "blacharsko" i to potrwa ale myślę ze te wartości nie będą się zbytnio różnić biorac pod uwagę tolerancje +/- 0,5mm.

Pozdro.

Opublikowano

czesc

Dla e34 zbieznosc wynosi 2,2+-0,6 . Z tego co podją w mojej książce wszystkie e34 maią tak samo. Obciążenie tak jak olega wyżej podaje.

pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam temat

Wartości które podajecie są w mm czy w stopniach bo to wbrew pozorom jest bardzo ważne. Rozumiem że +2,5mm to jest zbieżnie, czyli koła do środka :?:

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]