Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !

Ostatnio podczas jazdy strasznie nosi mi auto na koleinach, wiec prawdopodobnie padly mi przednie amorki. Mam pytanko czy ktos moze tu polecic jakies dobrze dzialajace, ale nie drogie amortyzatory ?

Dzieki i pozdrawiam.

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano

Ja polecam Bilstein B4 jednorurowe, mam i są rewelacyjne, zbudowane identycznie jak B6.

Co oznacza stwierdzenie "nie drogie"?

Opublikowano
Czesc !

Ostatnio podczas jazdy strasznie nosi mi auto na koleinach, wiec prawdopodobnie padly mi przednie amorki. Mam pytanko czy ktos moze tu polecic jakies dobrze dzialajace, ale nie drogie amortyzatory ?

Dzieki i pozdrawiam.

Myślę że to raczej nie amortyzatory... amortyzator tylko tłumi, na długiej prostej z koleinami amortyzatory nie pracują. Obstawiam na końcówki drążków kierowniczych lub drążek środkowy...

Pozdrawiam

Opublikowano

Moze zle sie wyrazilem, nie chodzilo mi o koleiny tylko o wyboje .... jak auto najedzie na wyboje to przod wogole nie trzyma sie drogi, tylko go rzuca i kiera lata.

Nie drogie to max 200 zl za sztuke. Ale B4 sa chyba drozsze.

Opublikowano
Moze zle sie wyrazilem, nie chodzilo mi o koleiny tylko o wyboje .... jak auto najedzie na wyboje to przod wogole nie trzyma sie drogi, tylko go rzuca i kiera lata.

Nie drogie to max 200 zl za sztuke. Ale B4 sa chyba drozsze.

Patrzyłem ostatnio na ceny... 200 zł to minimum za KYB na Allegro + przesyłka. Za wymiane mój mechanik chce 80 zł / sztuka. I tak się zastanawiam czy jak będę kupował to nie lepiej dopłacić 100 zł do sztuki; bo popatrz za wymiane przodu na najtańsze płacisz 300 zł * 2 minumum; za dobre 400 zł * 2. Trzeba doliczyć przesyłke jeszcze.

600 a 800 zł to może nie być taka różnica... w końcu auto będzie się lepiej prowadzić, będzie bezpieczeniejsze i może dłużej wytrzymają?

Pozdrawiam

Opublikowano
kolego kup sobie gazowe alco to w koncu made in gmbh a nie jakis taiwan albo chiny zmiescisz do 200 i naprawde sa fajne najlepsze w tej cenie :cool2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
Az 80 zl za sztuke wymoana ... drogo. Myslalem ze taniej to bedzie kosztowalo.

Ano własnie... do tego jak kupisz na allegro i zamontujesz w pana Edzia w garażu to nie masz chyba gwarancji :( Ja sam nie wiem co zrobie jak bedę wymieniał... może jest na Śląsku jakiś serwis który od razu sprzedaje i montuje i daje 2 lata gwarancji? Przy takich warunkach 800 zł na cały przód to myślę że nie jest aż tak bardzo dużo...

Pozdrawiam

Opublikowano

ja monroe nie polecam , mam z tyłu i po 20tyś km padły. ( wprawdzie po Wroclawiu ale przód KYB wytrzymuje [załozone w tym samym czasie ] )

Polecam KYB

BMW... and nothing else matters
Opublikowano

Kupie KYB, na allegro sa po 260 zł. Czy to dobra cena ?

A tak pozatym to bylem na tescie amorkow i prawy przedni ma 1% tłumienia :shock: :D Lewy jest ok ... 78%

Opublikowano
Racja racja .... niebawem kupuje i zmieniam. u mnie mechanik powiedzial 50 zl od strony. Czyli spoko .... i do tego caly test zawieszenia zrobil mi gratis, szok normalnie. Bylo to na stacji diagnostycznej na ulicy Kukulek w Sosnowcu :cool2:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jeszcze raz.

chce sie jeszcze upewnic czy to napewno te maorki i czy beda pasowaly ?

http://www.allegro.pl/item178702614_amortyzatory_bmw_e34_e32_przod_super_cena_.html

Bo gosciu w jednym sklepie cos mi pisal ze niektorym nie pasowaly te moarki, i ze to jest blad ze pasuaj do E34 i E32. i teraz nie wiem czy mial racje czy glupoty gadal. Zeby nie bylo tak ze kupie i nie bedzie pasowalo :/

Opublikowano
Zapomniałem napisać że ważny jest rocznik pojazdu. w katalogu jest pogrupowane. polecam również wymienić osłony i odboje.
BMW... and nothing else matters