Skocz do zawartości

Podgrzewanie dodatkowe, EGR i VIN - pomoc w rozkoowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam następujące kody błędów w E46 320 diesel 136KM sprawdzone urządzeniem BOSCH'a :

kod 27 - podgrzewanie dodatkowe, przerwa

kod 6 - układ recyrkulacji spalin, nieprawidłowa regulacja

W związku z tym prosze o pomoc tych którzy się spotkali z podobnymi problemami, co do układu recyrkulacj spalin, to też mam pytanie czy jest gdzieś jakiś czujnik odpowiedzialny za zachowanie tego układu czy tylko zawór EGR i elektrozawór sterowany ciśnieniowo.

Następna prośba w rozkodowaniu nr VIN, jeżeli może ktoś pomóc to w tej sprawie prosze na email [email protected]

pozdrawiam

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

kod 27 - podgrzewanie dodatkowe, przerwa

kod 6 - układ recyrkulacji spalin, nieprawidłowa regulacja

Te dwie rzeczy moga byc powiazane. Co do egr to wydaje mi sie ze komp potrafi okreslic jak bardzo otwarty jest egr na podstawie odczytow skladu spalin w stosunku do wartosci poczatkowych. Masz jakies objawy poza tymi bledami ? Co do vinu widzialem gdzies dekoder do bmw 3 (nie ten polski platny, ale chyba na jakiejs niemieckiej stronie)

Xdrive

Koder

Opublikowano
Też mi się wydaje że te dwa błędy są ze sobą powiązane, a co do samego egr'a to może sonda lambda źle odczytuje pomiary, tylko że wtedy komputer by chyba wyazał taki błąd ? Poza tymi błędami to wydaje mi się że na zimnym silniku troche długo kręci. Odnośnie nr VIN to szukam kogoś kto mógłby podać mi wyposażenie auta z jakim opuszczało fabryke.

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
Też mi się wydaje że te dwa błędy są ze sobą powiązane, a co do samego egr'a to może sonda lambda źle odczytuje pomiary, tylko że wtedy komputer by chyba wyazał taki błąd ? Poza tymi błędami to wydaje mi się że na zimnym silniku troche długo kręci. Odnośnie nr VIN to szukam kogoś kto mógłby podać mi wyposażenie auta z jakim opuszczało fabryke.

Najszybciej dane z vinu podadza Ci w BMW. Blad egr nie wyskoczy w postaci "check engine", bo on wogole zadko wyskakuje (nawet jak kumplowi padla pompa wtryskowa to nic sie nie zapalilo). Moja tez dlugo kręci, ale sie tym specjalnie nie przejmuje, chyba ten typ tak ma

Xdrive

Koder

• 7 miesięcy temu...