Skocz do zawartości

problemy z szybami e36 coupe 93!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem prawa szyba chodzi jak zegarek a lewa sie zacina i staje jak idzie do gory ,wiec musze napier........ w ten guziczek 300 razy zeby po kawalku doszla do samej gory,hmmm? ma ktos rozwiazanie??? :modlitwa: ktory z przekaznikow jest do szyb moze to jego wina??? a tak przy okazji zeby nie zaczynac nowych tematow do czego jest duzy czarny przekaznik w pokrywie na bezpieczniki,dlaczego przy starcie zawsze mi tryka pod maska ,odpalam potryka z 2 sekundy i przestaje czyzby problem ze smarowaniem ,czy to jest lancuch czy moze cos innego z gory dzieki naprawde pomoga mi jakies odpowiedzi sija
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

Zacinające szyby w Coupe to chyba standart :duh: :mad2: :norty:

...uszkodzeniu mogły ulec spinki w prowadnicy szyby, z tego powodu dochodzi do zacięcia szyby a moduł w silniku ją cofa zamiast zamykać :mrgreen:

Dla pocieszenia mogę powiedzieć że u mnie jest taki problem z L i P szybą, zabieram się za to po zimie - wrzucę foty i opis

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Jedną z przyczyn zatrzymywania się szyby jest natknięcie się szyby na (dość spory) opór podczas wędrówki w góre lub w dół, jeżeli masz wszystko nasmarowane, prowadnice proste, spinki na miejscu to przyczyną może być modułł przy silniczku. Z tego co się orientuję podczas przeciążenia odcina dopływ prądu (jak szyba dochodzi do samej góry), jak jest zepsuty to może odcina co chwilę.
Opublikowano
...cofa szybę a nie odcina dopływu prądu - system zapobiegający przycięciu i działa tylko w górę. :cool2: sprostowanie :cool2:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
ja mam podobny problem raz na jakis czas i opiosze go i male szybkie rozwiazanie jego (takie tym czasowe, nie zlikwidowanie) Wszystko dziala dobrze , az pewnego dnia gdzies na miescie uchylam szyba i naciskam mocniej przycisk aby szyba poszla do gory sama do konca, dochodzi do prawie samej gory i sie cofa, i tam moge do usranej.. wystarczy otworzyc drzwi i nacisnac do gory, jedzie do samej gory zamykam drzwi i podjerzdza.. I po paru minutach i tak juz dziala samo normalnie moge uchylac zamykac i nigdzie nie staje i sie nie cofa... nie wiem czym to jest spowodowane ale niedlugo bede sciagal boczki to zobacze co sie tam dzieje... i sam zadam pytanie przy okazji, czy wam w coupe dzialaja szyby z ta sama predkoscia? Bo mi kierowcy idzie szybciej do gory niz pasazera...

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
...cofa szybę a nie odcina dopływu prądu - system zapobiegający przycięciu i działa tylko w górę. :cool2: sprostowanie :cool2:

Odcina odcina, to jest zapobieganie przed spaleniem silnika. Miałem taki przypadek że połamało mi się takie sprzęgiełko gumowe w silniku od opuszczania szyb gdy już złożyłem wszystko do kupy chciałem szybę opuścić w celu sprawdzenia ale zapomniałem wyjąć "pomocniczy" drewniany kołek z drzwi szyba zjechała na dół oparła się na tym kołku zrobiło bzzzzzzz cyk :D ii odłączyło. Wyjąlem kołek i śmiga, także zapewniam Cię że jest takie zabezpieczenie. Co do cofania się szyby jadącej w górę to zdarza się tak też po resecie komputera (odpięcie akumulatora), ponieważ resetują się też czujniki połozenia szyby i komputer musi się od nowa "nauczyć" jak szyba ma byc położona co objawia się własnie tym że szyba "głupieje" po kilkukrotnym otwarciu i zamknięciu drzwi szyba wraca do normy.