Skocz do zawartości

problemy z szybami e36 coupe 93!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem prawa szyba chodzi jak zegarek a lewa sie zacina i staje jak idzie do gory ,wiec musze napier........ w ten guziczek 300 razy zeby po kawalku doszla do samej gory,hmmm? ma ktos rozwiazanie??? :modlitwa: ktory z przekaznikow jest do szyb moze to jego wina??? a tak przy okazji zeby nie zaczynac nowych tematow do czego jest duzy czarny przekaznik w pokrywie na bezpieczniki,dlaczego przy starcie zawsze mi tryka pod maska ,odpalam potryka z 2 sekundy i przestaje czyzby problem ze smarowaniem ,czy to jest lancuch czy moze cos innego z gory dzieki naprawde pomoga mi jakies odpowiedzi sija
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

Zacinające szyby w Coupe to chyba standart :duh: :mad2: :norty:

...uszkodzeniu mogły ulec spinki w prowadnicy szyby, z tego powodu dochodzi do zacięcia szyby a moduł w silniku ją cofa zamiast zamykać :mrgreen:

Dla pocieszenia mogę powiedzieć że u mnie jest taki problem z L i P szybą, zabieram się za to po zimie - wrzucę foty i opis

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Jedną z przyczyn zatrzymywania się szyby jest natknięcie się szyby na (dość spory) opór podczas wędrówki w góre lub w dół, jeżeli masz wszystko nasmarowane, prowadnice proste, spinki na miejscu to przyczyną może być modułł przy silniczku. Z tego co się orientuję podczas przeciążenia odcina dopływ prądu (jak szyba dochodzi do samej góry), jak jest zepsuty to może odcina co chwilę.
Opublikowano
ja mam podobny problem raz na jakis czas i opiosze go i male szybkie rozwiazanie jego (takie tym czasowe, nie zlikwidowanie) Wszystko dziala dobrze , az pewnego dnia gdzies na miescie uchylam szyba i naciskam mocniej przycisk aby szyba poszla do gory sama do konca, dochodzi do prawie samej gory i sie cofa, i tam moge do usranej.. wystarczy otworzyc drzwi i nacisnac do gory, jedzie do samej gory zamykam drzwi i podjerzdza.. I po paru minutach i tak juz dziala samo normalnie moge uchylac zamykac i nigdzie nie staje i sie nie cofa... nie wiem czym to jest spowodowane ale niedlugo bede sciagal boczki to zobacze co sie tam dzieje... i sam zadam pytanie przy okazji, czy wam w coupe dzialaja szyby z ta sama predkoscia? Bo mi kierowcy idzie szybciej do gory niz pasazera...

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
...cofa szybę a nie odcina dopływu prądu - system zapobiegający przycięciu i działa tylko w górę. :cool2: sprostowanie :cool2:

Odcina odcina, to jest zapobieganie przed spaleniem silnika. Miałem taki przypadek że połamało mi się takie sprzęgiełko gumowe w silniku od opuszczania szyb gdy już złożyłem wszystko do kupy chciałem szybę opuścić w celu sprawdzenia ale zapomniałem wyjąć "pomocniczy" drewniany kołek z drzwi szyba zjechała na dół oparła się na tym kołku zrobiło bzzzzzzz cyk :D ii odłączyło. Wyjąlem kołek i śmiga, także zapewniam Cię że jest takie zabezpieczenie. Co do cofania się szyby jadącej w górę to zdarza się tak też po resecie komputera (odpięcie akumulatora), ponieważ resetują się też czujniki połozenia szyby i komputer musi się od nowa "nauczyć" jak szyba ma byc położona co objawia się własnie tym że szyba "głupieje" po kilkukrotnym otwarciu i zamknięciu drzwi szyba wraca do normy.