Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie do was moze ktos mi pomoze , wydmuchalo mi uszczelke pod glowica mialem olej w wodzie , zmienilem uszczleke splanowalem glowice ( maszyna sprawdzilem glowice czy nie jest popekana byla ok ) wymienilem olej i filtr oleju i termostat , odpalam silnik i waz na dole jest zimny dwa gorne sa twarde i odkrecam koreczek od zbiorniczka wyrownawczego chlodnicy i ? wywala mi wode do gory co to moze byc ? prosze o pomoc lub jakies wskazowki !
Opublikowano

... wychodzi na zapowietrzony układ chłodzenia , jaki masz silnik ? jak M20 ( aluminiowy kolektor ssący ) - to na obudowie termostatu masz odpowietrznik i przy chłodnicy , jak M50 ( plastikowy kolektor ) to tylko przy chłodnicy , powiedz który korek wykręcasz przy odpowietrzaniu ?

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/u/3.png

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Ja odkrecalem 6 badz 8 a do tego postawilem auto na podjezdzie u sasiada morda do gory i ogrzewanko na max.(m50)

zycze udanej akcji :mrgreen:

Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano
Sprawdz sobie czy czasami nie masz zatkanego wezyka przelewowego (wychodzi on z chlodnicy i idzie bezposrednio do zbiorniczka wyrownawczego, taki cieniutki). U mnie on byl zatkany i mialem objawy takie jak Ty. Ewentualnie odpowietrz dokladnie caly uklad chlodzenia.