Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jezeli sonda znajduje sie za katalizatorem to nie radze .ale jezeli przed to proponuje nie wywalac kata tylko go rozciac wspawac rure i do niej puszke z kata tak zeby na przgladzie sie nie doczepili .ja u siebie mam tak jak napisalem i na poczatku bylo czuc ze autko sie zywsze zrobilo a teraz to przyzwyczajenie :twisted: pozdro
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
jezeli sonda znajduje sie za katalizatorem to nie radze .ale jezeli przed to proponuje nie wywalac kata tylko go rozciac wspawac rure i do niej puszke z kata tak zeby na przgladzie sie nie doczepili .ja u siebie mam tak jak napisalem i na poczatku bylo czuc ze autko sie zywsze zrobilo a teraz to przyzwyczajenie :twisted: pozdro

sonde napewno masz przed katem

a co do wywalenia bebechów z kata i wspawania go od nowa to nie jestem tego zwolennikiem bo zrobilismy to w 320 e36 i u kumpla tak strzelała pierniczona ze nie szło z nia wytrzymac

Opublikowano
ludzie help!!! :modlitwa: czy ktoś z was wycinał katalizator i wstawiał coś zamiast niego. musze wiedzieć czy nic sie nie pogorszy, jesli ktoś wymieniał prosze o info. dzieki, pozdro.
IVI
Opublikowano

Sonde masz przed katem wiec gdy wytniesz pasożyta nic sie nie dzieje

Problemy są gdy sąda jest za katem

A co do wstawiania zwyklej rurki to bym nie radzil bo wychodzi metaliczny dziwiek poloneza

Najlepiej zrobic przelotowy

:twisted:

Nie prawda że po wspawani rurki w miejsce kata powstaje metalczny odgłos jakby Poloneza!!! Ja u siebie tak mam i dzwięk wydobywający się z wydechu jest bardzo przyjemny i fajny lekko basowy

Pozdrawiam

Opublikowano
Rozetnij kata ,wywal go i pospawaj puszke,moze przybedzie ze 2 kucyki a i dzwiek na bardziej metaliczny sie zmiemi.Ja tak kiedys zrobile i wszystko w porzasiu.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Dokładnie kolego jeśli nie chcesz wydawac kasy na uniwersalne katy..a na strumienice naprawde szKoda kasy to najlepiej wspawaj rurke i spokoj bedziwesz mauł.A dzwiek tak jak kolega u gory napisal bedzie delikatny basik a jak masz koncowy seryjny to naprawde smialo wywalaj...POzdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wspawalem rure zamiast kata i uwierz,ze sie nie oplaca.teraz zaluje,zbyt meteliczny dzwiek powyzej 3000obr,troszke szybciej wchodzi na obroty,ale to chyba moje odczucie bo katalizator juz prawie nic nie przepuszczal.teraz znowu szykuje kase na katalizator,dodam ,ze mam 318 is. wstaw kata
Opublikowano
Miałem rurkę i dźwięk był nieprzyjemny, metaliczny. Na kata nie zdecydowałem, więc firma zajmująca się wydechami założyła mi przelotówkę. W ich opinii wygląda to tak, że przy samej rurce spaliny uderzają w końcowy tłumik ze zbyt dużą siłą i stąd takie brzmienie. Co do takiej przeróbki miałem początkowo pewne obawy, no bo skoro prędkość spalin jest zbyt duża, to należy ją jakoś zmniejszyć, czyli spowodować w rezultacie osłabienie auta. Okazały się jednak niepotrzebne, bo jeżdżę z takim wydechem od kilku miesięcy i jest OK, parametry się nie pogorszyły.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.