Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam 535 z instalacja gazowa pierwszej generacji.

Pewnego dnia postanowilem troche przykrecic gazu sruba, wcisnalem pedal gazu i nastapil wystrzal od tego momentu moja bemka przestala prawidlowo chodzic na benzynie. Nie trzyma wolnych obrotow a kreci sie tylko do czterech tysiecy. Jakie moga byc tego przyczyny.

Jezeli to przeplywomierz to czy mozna go w jakis sposob uzdrowic, czy w gre wchodzi tylko wymiana?

POMOZCIE

Opublikowano
kolego nie możesz mieć w swoim aucie instalacji gazowej pierwszej generacji masz na pewno drugą i z powrotem odkręć śrubkę z gazem w tedy dostaniesz wienkrzą dawkę gazu i i auto będzie chodzić normalnie a najlepiej pojedz do gazowników i niech ci ustawią na kompie gaz i wiencej nie kręć gazem sam bo tak to właśnie się kończy
Opublikowano
sprawdz jeszcze wsztystkie przewody gumowe może któryś spadł lub ciągnie lewe powietrze
Opublikowano
Miałem podobny problem przede wstszystkim sprawdz elementy gówmowe odpowiadające za powietrze w silniku jak wspominali wcześniej,natomiast jezeli nie masz na kolektorze takich zastawek (zaworków upustowych) ktore powoduja iz przy wsytrzale sie otwierają to prawdopodonie masz juz po przepływomierzu.
Opublikowano
sparwdz caly dolot skrzynke na filtr itp. a jesli chodzi o przeplywke to rozbierz go i zobacz czy taka klapka jak w przepustnicy jest na swoim miejscu i czy jej przypadkiem nie przestawilo czyli wyszla na zewnatrz czesto to sie zdarza przy wystrzale i zazwyczaj tylko to sie dzieje z przeplywka :cool2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
100 % przepływka, jak ci rozwaliło klapke to po ptokach. Kompletnie sprawdz cały dolot. Jak klapka sie zacieła przy max otwarciu to nie powinna ci zapalic na benzynie. Rozbierz i jak cała ( i chodzi } to umyj spreyem do brehmsów - odtłuszczacz - powinno pomóc. Pozdrawiam
Opublikowano

Wszystko wyglada zwierzchu w przepustnicy na ok. a klapke widze tylko taka przed przplywka w razie wybuchu zeby wystrzal nie poszedl w przeplywke(chyba) i tez z nia wszystko wporzo lekko chodzi.

A jezeli to pompa paliwa albo filtr zapchany to gdzie one sie wogole znajduja - moze tak byc? I czy pompa tam jest mechaniczna czy elektryczna. Te auto stalo ok 8 miesiecy, po tym okresie tydzien dobrze chodzilo.

Opublikowano
To przed przepływka to antybum i jego rola jest ochrona dolotu. A jak nie widzisz klapki w przepływomierzu to znaczy ze jest zacieta. Rozbierz, sprawdz, wyczyść, jak brak uszkodzen to musi chodzic. A pompe masz w bagazniku po lewej stronie
Opublikowano
Ok. a jak mam sie dobrac do przeplywki. Czy mam go rozebrac od gory tam pod plastikowa przykrywka bo widzialem tam juz jakies slady kleju(czyli byl juz otwierany?), czy zrobie to z zewnatrz?