Skocz do zawartości

523 a 525 roznice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czyli mozna czy nie mozna

warto czy niewarto

oplaca sie czy nie oplaca sie

bo juz sam niewiem

coprawda autko bede mial dopiero w maju ale chcial bym wiedziec juz teraz

W E39 na początku nie było 525i. Były 523i (silnik-M52b25) i 528i (M52b28). Od 2000/2001 roku wyszła II edycja E39 i zamiast 523i i 528i pojawiły się 525i (M54b25) oraz 530i (M54b30). Mówię tylko o tych modelach, o których wspomniałeś. Musisz się zastanowić, który dokładnie model Cię interesuje.

Opublikowano
  • Autor
czyli mozna czy nie mozna

warto czy niewarto

oplaca sie czy nie oplaca sie

bo juz sam niewiem

coprawda autko bede mial dopiero w maju ale chcial bym wiedziec juz teraz

W E39 na początku nie było 525i. Były 523i (silnik-M52b25) i 528i (M52b28). Od 2000/2001 roku wyszła II edycja E39 i zamiast 523i i 528i pojawiły się 525i (M54b25) oraz 530i (M54b30). Mówię tylko o tych modelach, o których wspomniałeś. Musisz się zastanowić, który dokładnie model Cię interesuje.

chodzi mi oto czy mozna i czy warto przekladac kolektor dolotowy i komputer zeby podniesc moc silnika

a samochod mam juz zamowiony na maj e39 523 1999rok

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
no i niestety po samochodzie wlasnie sie dowiedzialem ze obecny wlasciciel mial ostrego dzwona i furka jest do kasacji jutro jade ogladac i odebrac zaliczke :cry:
Opublikowano
523 nie jest to rakieta ale jest to silnik bardzo elastyczny i posiadający wystarczająco duzo mocy wedlug mnie do jazdy zarowno szybkiej i dynamicznej jak i uzytkoania po miescie i na trasie. Też słyszałem że ma lepsze osiagi niz m50 192 km chociaz ze ten starszy jest mocniejszy, ale czy jest to prawda?? Nie wiem, lepiej zmienic a 2,8 niz kombinowac przy kolektorach, chyba ze ktos robil taki zabieg prosze o jakeis szczegoly:)
Opublikowano
z danych papierowych wynika że e39 323i ma taki sam moment jak e34 525i, ponadto max moment w 523 i jest już od 3500 obrotów . 523i chyba własnie dzięki nizej położonemu max momentowi jest nieznacznie szybsza 0-100 niz 525i