Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co prawda nie wiele widac na fotkach, jednak (to tylko moja opinia) cena leko zawyżona. Dlaczego: klient podniósł cene lekko tylko przez skórkowa tapicerkę, nie wiesz do końca czy motor hula tak jak powinien, nie łap sie na to że auto jest bez uszkodzeń zewnętrzych(mogły być juz podrobione). Zachowłabym ostrożność przy zakupie. Dodam tylko że, sprowadziłem taki sam model , w tym samym roczniku, z takimi samymi opcjami w tamtym roku za cenę 1700Eur. Miało troche porysowany zderzak przedni i wybity halogen. Finalnie w Polsce mnie wyszło moje 10,000 zetów. Ogólnie: jak facio trochę jeszce puści to można sie zastanawiać. Pozatym te autka to takie toczydełka :D , ale mi osobiście sie bardzo podobają i są dość oszczędne. 7,5 ltr/ 100-trasa 10-11 ltr-miasto.

Pozdrówko

Dodam: moc mają 105 km, a nie 110 :wink:

Opublikowano
Witam.

Co prawda nie wiele widac na fotkach, jednak (to tylko moja opinia) cena leko zawyżona. Dlaczego: klient podniósł cene lekko tylko przez skórkowa tapicerkę, nie wiesz do końca czy motor hula tak jak powinien, nie łap sie na to że auto jest bez uszkodzeń zewnętrzych(mogły być juz podrobione). Zachowłabym ostrożność przy zakupie. Dodam tylko że, sprowadziłem taki sam model , w tym samym roczniku, z takimi samymi opcjami w tamtym roku za cenę 1700Eur. Miało troche porysowany zderzak przedni i wybity halogen. Finalnie w Polsce mnie wyszło moje 10,000 zetów. Ogólnie: jak facio trochę jeszce puści to można sie zastanawiać. Pozatym te autka to takie toczydełka :D , ale mi osobiście sie bardzo podobają i są dość oszczędne. 7,5 ltr/ 100-trasa 10-11 ltr-miasto.

Pozdrówko

jasne, do obejrzenia jak najbardziej. co do toczenia - to dla zony na miasto, wiec chyba jej styknie

Opublikowano

Chehech.. :lol: Jka byś mi z paszczy wyjął!! Kupiłem własnie w tym samym celu :D To tu sie zgadaliśmy :cool2:

Ale jednak walcz o cenę..lub spróbuj sam cos zaciągnąć :cool2:

Pozdrówko

Opublikowano
Chehech.. :lol: Jka byś mi z paszczy wyjął!! Kupiłem własnie w tym samym celu :D To tu sie zgadaliśmy :cool2:

Ale jednak walcz o cenę..lub spróbuj sam cos zaciągnąć :cool2:

Pozdrówko

hihi

a czy te silniki sa dobre? ciezko znalesc z przebiegiem w okolicy 150k.

Opublikowano

To zależy o co ci chodzi pytając o silnik. Jeżeli o moc no to cóż.. ona w nim drzemie :) ..ale powyżej 3,5 tys obrotów. Mnie, kiedy w ubieglym roku taką kupowałem wydawało się że 105 KM to wystarczająco dużo (przesiadałem sie z zagazowanego renault 9 z 55KM) Teraz jestem zdania, że to za mało. Jeżeli chodzi o sprawność/niezawodność to M43 jest na łańcuszku już i nie sprawia na benzynie większych problemów. Oczywiscie najlepszy olej, wymiana filtrów skontrolowanie świec i kompresji to trzeba zrobic jak w każdym. Był też taki wątek poruszany co sprawdzic przed zakupem bmw.

A propo ogłoszenia to mayzel slusznie zauważyl ze coś jest nie tak z mocą podaną na stronie. Warto zapytać sprzedawcę o co come on?

Przebieg to nie wiem osobiscie jak sprawdzić dokładnie. Ja kontrolowałem stan przewodów wentylacyjnych ale jest to test wątpliwy bo o ile mało kto wpada na to żeby je w środku przed sprzedażą wyczyścić, to nie wiadomo czy poprzedni właściciel jeździł po wiejskich bezdrożach czy tylko w city.

Ja w moim po zakupie zaobserwowałem opadanie klapy bagażnika to wszystko i zniszczoną strukturę opony :-)

Dobrze jest przed jazdą próbną sprawdzić czy ciśnienie w oponach jest prawidłowe. Sprzedawcy niekiedy je obniżają żeby właśnie oponki tłumiły niedoskonałości zestrojenia zawieszenia, bicie sworzni i samych opon jajowatych z racji wieku.

To tyle przychodzi mi do głowy tak na szybko.

Opublikowano

po pierwsze przebieg jest mocno niewiarygodny 140 tys km

w 12 letnim samochodzie -licznik jest cofnięty o 100 tys na bank

no i ta brewka na prawej lampie...

Opublikowano

Mnie sie wydaje ze cena jest ok. Ale 316 zadnej bym nie kupil...

318ti albo is to minimum absolutne ;) Patrz na stan a nie przebieg. Jesli wszystko jest ok za 9k mozna pewnie bedzie ja łyknąć ;)

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

gosc twierdzi ze ma ksiazke... jezeli ostatni wpis byl w miare niedawno, mozna przypuszczac, ze przebieg jest prawie :) prawdziwy

ale dam sobie z tym egzemplarzem spokoj, goscia nie interesuje wymiana

dzieki Panowie za pomoc

Opublikowano

Hmm, tu jest sprawa dyskusyjna....po czym wnosisz że może miec kolega licznik na "cofce"?....Nie wiem jak inni uważają, ale może to dziwnie zabrzmi: lepiej widać po tapicerce(zużycie fotela kierowcy, dywanika kierowcy, nakładek na pedałki) jak sie śmieją znawcy z takich ocen , to ich pozdrawiam. Jak srzedający nie przywiązał wagi do takich szczegułów, to będzie to widać. Chyba że sam o tym wie o czym piszę i zrobił dobry kamuflaż( to juz inna sprawa)

Z innej beki , to powinien gdzieś chodzić wątek jak kupować BMW na tym forum.....tam mozna dośc dobrze odczytać co i jak, zajrzyj zapomocą / szukaj/ i musi wyjść- możliwy tytuł wątka( podaję kilka porad jak kupić bmw) lub coś koło tego.

Pozdrawiam

Opublikowano

No to Bam Bam, życze abyś spotkał dobrą i fajną Peebles. Jak ci się uda, to daj info na forumce. Pozdrowko od teścia :lol:

Fred Flinstones

Też tą kreskówkę lubię i zawsze ja oglądam :cool2:

Smoki lubią to co dobre!

Opublikowano

A nie 102 KM przypadkiem??? Moje ma 105 ale to już nie jest 1,6. I mimo 3 KM różnica jest zdecydowanie większa, nowszy motor, większy moment. A co do przebiegu to mój ma 145tkm i mam oryginalną gałkę zmiany biegów mimo że nie skórzaną i nie jest wyślizgana a tu widać gość ma zmienioną... Moim zdaniem książce się trzeba dobrze przyjrzeć bo to podobno żaden problem w tej chwili taką podrobić, kupić czystą i parę pieczątek sobie sprawić :D Poza tym to 316 trochę ubogie w wyposarzeniu były i ten też taki jest - zastanów się, bo teraz ciężko sprzedać auto bez klimy. A co do ceny - jak by nie patrzył wyjdzie ponad 10tys - może to i nie jest już góra pieniędzy ale auto jak zauważył kolega wyżej ma już 12 lat. Ja swoją drogą swoją też chcę sprzedać, a auto 4 lata młodsze, z gazem, klimą, grzanymi fotelami itp itd i co prawda z dzwonem w przeszłości ale jak by mi ktoś dał 15tys to bym się rozstał. Pozdrawiam

Tomek
Opublikowano
Widze, ze sa faceci ktorzy uwazaja, ze compacty sa dla kobiet :D Popieram! Przebieg za maly,ale ja jak kupilem swoje BMW mialo 190tys i nie mialo ksiazki serwisowej i wcale mnie to za bardzo nie odstraszylo.Silnik chodzi mi super a to co sie nadaje do wymiany to po prostu wymieniam. Nie da sie kupic auta 12 czy 15 letniego w salonowym stanie. Jedz obejrzec i tyle! Pozdro!
Opublikowano
Hmmm, ja sie nie zgadzam ze Compact to auto dla kobiety...kazde inne auto tez moze byc dla kobiety :lol: , co do konikow, to tylo 102...a i tak starczy narazie :P

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
No to Bam Bam, życze abyś spotkał dobrą i fajną Peebles. Jak ci się uda, to daj info na forumce. Pozdrowko od teścia :lol:

Fred Flinstones

Też tą kreskówkę lubię i zawsze ja oglądam :cool2:

Smoki lubią to co dobre!

mam kumpla, na ktorego mowia Flinston, bo maly i krepy, a jezdzi bmw e38 :)

co do compacta, jezeli ma ktos ochote sie zamienic, to chetnie porozmawiam :)

Opublikowano
a czy te silniki sa dobre? ciezko znalesc z przebiegiem w okolicy 150k.

Witaj

Powiem z wlasnego doswiadczenia po 3 letnim posiadaniu 318ti.

Motor mocniejszy, bo 140km. Silnik M44. Rocznik 97. Przejechane mam 199 tys. Kupujac auto dokladnie 3 lata temu miala 127 tys i nawet sie nie zastanawialem czy to oryginalny przebieg. Silnik pracuje jak zegarek. Olej wymieniam regularnie co 10 tys. Na inspekcje nie patrze. Zwroc uwage:

1/ czy airbag (pasazera/kierowcy) nie zaswieci sie po mocniejszym przeesunieciu fotela. Niby nie jest to wielka wada auta, ale dobrze miec poduszke sprawna;

2/ inne bledy komputera (moga byc do wymiany jakies czujniki np. abs, czujnik polozenia walka rozrzadu, sonda lambda, itp)

4/ tuleje wachaczy tyl (te gumowe). Jesli sa mocno zuzyte widac to po samym obejrzeniu

4/ wszelkie inne rzeczy do sprawdzenia o ktorych ludzie pisza. W ktoryms z moich postow pisalem cos o cenach czesci do tego modelu

Ja jestem zadowolony z jazdy compactem

Pozdrwiam

Raf

Opublikowano

Ja jade jutro kupić 318ti Compact z 1998 roku.

Powiedz mi czy w tym aucie pali sie kontrolka oleju po przekreceniu kluczyka w stacyjce?

Cos w nich lubi jeszcze padac?

Ile ci pali jezdziac po wawie?

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano

Podpisuje sie pod tym co napisał Raf!

Co prawda zrobiłem nim dopiero 10tys przez pol roku ale jestem bardzo zadowolony ;)

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
znalazlem kolejne, w mojej okolicy, tym razem za 8700 (+ oplaty rejestracyjne) i z przebiegiem 98k. najgorsze jest to, ze ja chce sie zamienic, nie ma siana na 3 (4) auto...
Opublikowano

co do compacta, jezeli ma ktos ochote sie zamienic, to chetnie porozmawiam :)

Jednak na swoim pozostanę- nie mam zamiaru zmieniać autka :8) Jest małe , sprytne i ma jeszce cooś w sobie.Chyba że?..... :D

Pozdrawiam

Opublikowano

A nie 102 KM przypadkiem??? Moje ma 105 ale to już nie jest 1,6 Pozdrawiam

:duh: Wlasnie Tomek sory za błąd

dokładnie:rudy 102: :lol:

Opublikowano
Powiedz mi czy w tym aucie pali sie kontrolka oleju po przekreceniu kluczyka w stacyjce?

Cos w nich lubi jeszcze padac?

Ile ci pali jezdziac po wawie?

po przekręceniu kluczyka w stacyjce do poziomu 2 pali się:

kontrolka oleju,

akumulatora

inspekcja (przez jakieś 4-5 sekund i gaśnie)

kontrolki od zużycia klocków tył i przód które gasną po chwili, chyba że klocki są zużyte

Kontrolka oleju i akumulatora powinna zgasnąć natychmiast po uruchomieniu silnika

Czy coś w tych autach lubi padać, poza tym co napisałem, niewiem. Miałem problem z zamkiem centralnym. Nie chciał wogóle zamykać drzwi. Rygiel drzwi od strony kierowcy nie chciał się wciskać, nawet na siłę. Ale nic z tym nie robiłem (poza tym, że była zabawa żeby auto zamknąć). Po jakiś 2 tygodniach samo się naprawiło.

Stacyjka kluczyka - to jest częsta przypadłość. Stacyjka lubi albo blokować się że kluczykiem nie da się ruszyć, albo odwrotnie - kręci w koło i kluczyk nie natrafia na żaden opór. W takich sytuacjach trzeba lekko kierownicę przesunąć (nawet jak stacyjka jest zblokowana, to 1 cm można kierownicą ruszyć). Nic na siłę! Wtedy kluczyk zaskakuje bez problemu. Najlepiej po zgaszeniu auta nie blokować kierownicy (nie przekręcać jej po wyjęciu klucza ze stacyjki).

Po 150 tys km przebiegu auta wymieniłem sprzęgło. Bardzo twardo zaczęło chodzić i trochę głośno chodziło. No i standardowo silentbloki, amortyzatory.

W W-wie przy normalnej jeździe (2 bieg wrzucam przy 3 tys obrotow, trzeci ok 3.5 tys) pali mi 11 litrow. Poniżej 10 jeszcze nie udało się zejśc. W trasie 7.5-8.5 zależy od jazdy

Pozdrawiam

Raf