Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
CZESC.TAK JAK MOWILEM WYMIENILEM USZCZELKI/NOWE/ALE NIE ORGINALY.ROBILEM SAM PRZY POMOCY KLUCZA/DYNAMO/ I KSIAZKI.TAKZE SZPILKI DOKRECONE DOBRZE.NAWET PO 50 KM DOKRECILEM NA ZIMNO JESZCZE RAZ I DZIEJE SIE TO SAMO.WODA IDZIE DO OLEJU.NADMIENIAM ZE PRZED ZALOZENIEM USZCZELKI WSZYSTKO DOKLADNIE PRZEPLUKALEM.NA GLOWICY I NA BLOKU NIC NIE WIDAC,ZADNEJ RYSY.I BADZ TU MADRY,CO JA MAM Z TYM SZROTEM ZROBIC?POZDRAWIAM.
Opublikowano
- a czy dałeś głowicę do sprawdzenia? okiem nie zobaczysz, jesli ubywa płynu chłodn. a przybywa oleju i na korku wlewu oleju jest żółtawa pasta a nie olej masz problem --głowica ,po zdjęciu głowicy zawsze trzeba zmienić gumki,doszlifować zawory a przede wszystkim spr.szczelność głowicy-pozdro
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
zapomniałem --głowicę trzeba splanować obowiązkowo :naughty:
Opublikowano
ta SZwecja to żart, czy żartem jest pytanie gdzie kupic silnik-najbliżej w Szwecji chyba :arrow:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
masz walnieta glowice albo blok,,,,,,,,sprawdzenie troche kosztuje silnik ktory mam do sprzedania jest super zreszta mozna sie przejechac mam taka sama beemke
Opublikowano
Miałem kiedyś podobny przypadek w e28 - silnik niby ok, zero progów... ale w którymś momencie zaczął mieszać wodę z olejem. Rozebrałem górę silnika. Już bez specjalistycznych testów udało się ustalić, że głowica pękła dokładnie pod wałkiem rozrządu prawie przez połowę długości (!). Mowa o silniku m20. Ale bez rozebrania głowicy na części pierwsze niewiele było by widać.