Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam BMW E36 i zestaw glosnikow oryginalnych 6 sztuk. Podlaczylem po to moje radio "Blaupunk San Francisko Rdm169" Wszystko gra extra. Teraz dostalem jeszcze w prezencie "tube" do bagaznika. Mam kilka pytan:

1.Jak najlepiej ja podlaczyc, tzn czy razem z glosnikami z tyly czy sama tube a glosniki z tylu odlaczyc.

2. W radiu mam opcje ustawien subwoofera i czy moze to jest wlasnie do takiej tuby, tylko w jaki sposob ja podlaczyc zeby dzialalo to sterowanie, czy jest do tego oddzielne wyjscie z tylu radia, czy jakis moze oddzielny kabel.

Pozdro600

Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano
na 99% z radyjka to masz wyjście na zewnętrzny wzmacniacz, pod który podłączysz tą tube (cokolwiek to jest). poczytaj jest sporo info na ten temat. nie tylko na tym forum.
Opublikowano

Tak jak powiedzial risto... musisz kupic wzmacniacz, ktory wydoli zasilic Twoja tube. Wystarczy monoblock lub 2-kanalowy. Do tego chinche i kable. Chinche ida od radia do wzmacniacza (w tym powinno byc sterowanie wzmaka - maly kabelek). Kabel + ciagniesz od aku a kabel - przykrecasz gdzis do blachy. Pamietaj o dodatkowym bezpieczniku na kablu +. Kable pradowe jakie wyprowadzasz do wzmaka musza byc duzo grubsze od zwyklych glosnikowych... ja mam 8 mm, a od wzmaka do tuby min 2x2.5 mm.

Milej zabawy!

Pozdrawiam!!!

Michał

------------

...Może się nie znam, ale powinno być inaczej...