Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie.

BMW zaleca opony do 530d touring 225 / 60 R 15 ale wczesniej mialem passata b5 i latalem na kleberach dynaxer i wedlug mnie byly boskie, chcialbym teraz nabyc takie same opony do beji ale kleber oferuje opony w rozmiarze 205 / 65 R 15 (czyli wezsze o 20mm) co o tym sadzicie, czy ma to jakies wieksze znaczenie (poza oczywiscie przyczepnoscia) ?

pozdrawiam dwilu

Opublikowano
Ja mam taki rozmiar zimówek, na razie założyłem tylko na przód i nie jest źle. Jednak letnich w takim rozmiarze nie założę. Mówię o szerokości, bo po lifcie od 16" w górę
Opublikowano
ja mam Touringa E39 (wprawdzie TDS'a a nie d) ale na lato mam komplet Pirelli P6000 o rozmiarze 205x60x15 (albo 215), a na zime 2 razy 205x65x15 i 2 razy 195x65x15. Na zime zawsze wezsze opony daje na tyl a szersze na przod. W tym roku na zime kupie wszystki 195x iles tam x 15 :)
Opublikowano
w 525 TDS standard jest 205 a u mnie 225 wiec dlatego sie zastanawiam czy bedzie git jak na oryginalne fele wrzuce wezsze kapcie
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a moze ktos ma odsprzedac nowa opone contiecocontact cp 225/60R15 96W (mam nowke na zapasie, to wrzocil bym sobie obie lub dodatkowe 3 ;)
Opublikowano

Nie chcem zakładac nowego wątku,więc dołoże tutaj.Czas najwyższy

przerzucic opony na letnie i nie wiem co kupić.Auto kupiłem przed zimą,

było już na zimówkach chyba troche nietypowych 215/65/15.Czułem że

auto troche pływa,szczególnie na koleinach.Co byście teraz radzili,czy

225/60/15,a może typowe 205/65/15 myśle że na tych kapciach by nie

pływał.Prosze o rade!

BMW=Boss-Money-Women