Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niestety nie mogłem znaleźć na forum odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a mianowicie: Jestem szczesliwym posiadaczem bmw e28 528i z roku 1985 i mam problem tego typu ze auto od jakiegoś czasu tylko przy odpalaniu nie pali na wszystkich cylindrach ale wystarczy dodać gazu i troszke potrzymać obroty jakies 5sek i wszystko wraca do normy dzieje sie tak za kazdym razem bez wzgledu czy auto jest zimne czy ciepłe jednakże jak jest ciepła to lepiej troszke pali. Zauwarzyłem też że musze dlużej kręcić rozrusznikiem niż przed awarią .A wogóle to stało sie to z dnia na dzień tak jak by niby nic. Wymieniłem świece komputery iregulowałem paliwko wraz z wymianą filtrów. Wykluczyłem kable bo auto później normalnie jedzie bez żadnych problemów. Prosze o pomoc lub jakieś pomocne rady z góry dzieki.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

wg. mnie na 90% przyczyna w świecy, moze masz złe świeczki i mieszanka po prostu zalewa ci ją do czasu parunastu ruchów tłoka aż benzyna nie odparuje,

pośrednio może to oznaczać złe dawkowanie paliwa, wadliwe rozpylanie przez któryś z wtrysków, lub rozregulowanie zaworów na tym właśnie cylindrze

kiedy temperatura wzrośnie i jest ciepło w komorze, benzynka lepiej sie miesza, swieca odparowuje i wszystko wraca do normy

to tak na logike...

Czarna Eta (SOLD)................Granatowy Mieczysław (LIVE!).......................Czarna Szmata

http://www.gimnastycy.pl/avatar.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano
Przyczyną może być nadpalony któryś z zaworów lub ciasny luz zaworowy.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań