Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystki fanów BMW,

sorrki ze rozpoczynam kolejny temat ale nie doszukałem sie w forum odpowiedzi na moje pytanko, brzmi ono nastepnujaco jakiej pojemnosci powinienem miec akumulator ?? bo obecnie mam 45Ah wydaje mi sie duzo za mały poniewaz chwilke posłucham radyja i zaczynaja sie problemy......

za odp. z Góry Dziekuje!!

BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano

dzieki kolego ale po przeczytaniu tego posta w dalszym ciagu nurtuje mnie pytanko jaka pojemnosc firmy juz znam...... ale tam była mowa do 520 a ja mam 525i 24V M50 i nastepna zaleznosci odnosiła sie do ilosci elektryki w aucia ja mam... elek. szyby, lusterka, klima, głosne radio :P alarm a wiecc jaki do tego modelu byscie polecili... ale jeden fakt mnie troszeczke martwi poniewaz poprzedni własciciel chyba wymieniał alternator poniewaz jest na nim E36(markerem)....i boje sie nie nie uciagnie mi akumulatora rzedu 55Ah...100Ah. Jak moge sprawdzic czy da alternator rade ?? No i jaka powinna byc pojemnosc akumulator do mego auta

Pozdrawiam !!

Opublikowano
kedas1 -żeby nie mieszać - w madrej książce / instrukcja E34 / dla silnika 2.5i zalecają 65A , alternator 80A 1120 W ew. 90A 1260 W dla silnika M20 - sprawdź prąd ładowania powinien dawać 13.5 - 13.9 V
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
OK a taki razie jutro sprawdze prad ładowania!! Napisz jaki bede miał. Wiec jak przy silniku M20 mozna zamontowac 74Ah wiec nie bedzie problemu przy M50 ?? tylko pozostał do sprawdzenia ten alternator..... :D
Opublikowano

eheh to dobry sposob miałes :D bo ja kupiłem taki jaki był zamontowany przez poprzedniego własciciela, okazał sie niestety za mały..... bo co mozna wykrzesac z 45Ah :P

Pozdrawiam !!

Opublikowano
witam wszystkich najlepszy akumulator dla ciebie to 74-80ah a prąd ładowania na klemach powinien wynosić od 13.9-14.5 przy włączonym radiu światłach i dmuchawie musi się mieścić w tym przedziale sprzedaje akumulatory od 6 lat to to coś wiem na ten temat
Opublikowano

Wielkie dzieki kolego.... taki prad ładowani własnie mam wiec mysle, ze wszystko bedzie OK

Pozdrawiam !!