Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaka była różnica czy I miała na przedniaj i tylniej dokładce coś w rodzaju gesto umieszczonych kilku wypukłych pasków przez całą długość?
Opublikowano (edytowane)

Dzieki!

A czy cabrio z waska lampa orginalnie dostepne bylo tylko z Mtech I a II byla z szeroka lampa?

Pytam bo zastanawiam sie jak zrobic (w prawdzie jestem dopiero w trakcie kupna) ale mam orginal mtech I na tyl i zastanawiam sie czy poszukac do niej przodu czy tez zalozyc mtech II ?

Co radzicie?

Edytowane przez BMW100
Opublikowano
A i ja mam pytanie. Kto wie co to za felgi w tej z mtech I? Może jakaś nazwa czy cuś :D

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
A i ja mam pytanie. Kto wie co to za felgi w tej z mtech I? Może jakaś nazwa czy cuś :D

raczej MIM 7.5x15 ( ewentualnie tak jak Robo napisal czyli RH) maja bardzo dobre et 12/13 przez co sa prawie na rowno z blotnikami i nie trzeba dokladac dystansow.

A czy cabrio z waska lampa orginalnie dostepne bylo tylko z Mtech I a II byla z szeroka lampa?

to byla jako dodatkowa opcja wiec nie wychodzilo za kazdym razem seryjnie.

Opublikowano
Najładniejsze to są BBS RS :cool2:

tak ,tak i kosztuja tylko 1500pln za najmniejszy rozmiar czyli 15"

Robo, bardziej podobaja mi sie zwykle srebrne jak na fotkach niz w polerce (chodzi oczywiscie tylko o MIM)

Opublikowano

A te MIMy były tylko 15-to calowe, czy były też 16-ki?

Jak myślicie, jak będą wyglądać na seryjnym zawieszeniu w e30? Jaki profil opon na nie założyć ewentualnie (do seryjnego zawieszenia)?

I jeszcze jedno, przy tym ET nie będą obcierać o ranty błotników?

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
Przy standardowym zawieszeniu nie beda ocierac. Apropo opon- najlepsze beda 195/60 lub 205/55.
E30 318IS Rally
Opublikowano

mialek kiedys na jakis czas zalozone 205/55 i obcieralo przy zawieszeniu standardowym czyli -40/20

tobie proponuje na przod dac 195/55(195/50) i na tyl 205/50

pamietajcie zawsze o rancie ochronnym na oponie

tylko prosze was...zadne balony o profilu 60 :duh:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro temat zboczył na felgi to mam pytanko - mam standardowe 316i nieobniżone zawieszenie, chcę kupić Borbet A 16 cali. Czy na przód też wejdzie 9 calowy rant czy raczej szukać czegoś mniejszego?

(użyłem search'a ) :?

Opublikowano
wejsc wejdzie ale do nie obnizonego autka zakladac 9x16 to lipa po calosci.poza tym masz tylko 1.6 wiec zamuli ci troche. jak nie jestes taki wymagajacy lanser to zwykle 7.5x16 i oponka na poczatek 205/50 lub 205/45 ( koniecznie z rantem ochronnym na felge)
Opublikowano
No właśnie sytuacja się nieznacznie zmieniła bo zmieniam zawieszenie na 40/40... Lans? Eee tam - zamiłowanie do piękna :wink: Ciężko znaleźć ładne borbety :/ Może u zachodniego sąsiada spróbuję... Anyway dzięki.