Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w bmw jest wszystko mozliwe . Moze byc nawet M pakiet orginalnie a zwykla klima. ja szukając dla siebie tez spotykalem sie z wieloma roznymi dziwadłami. KAzdy 1 wlasciciel sam sobie dobieral wyposarzenie , a ludzie sa dziwni niektorzy uwierz mi .

Raz sie nawet spotkalem z bmw e39 bez klimy a silnikiem 3.5

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

...ja ze względu na duzo wyższą niż w manualu awaryjność odradzałbym automat...

chociaż jest wygodniejszy...

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
Jesli to jest zdiecie tego auta co masz chec kupic zwroc uwage na kierownice. ja mam taka sama w swoim i poduszka powietrzna u mnie jest wytloczona(z przetloczeniami) a w tym konkretnym aucie nie jest-czyli moze byc zaslepka albo jakis zamiennik. sprawdz czy ma desce nie swieci sie lampka od poduszek (na zdieciu na 90% swieci), a jesli chodzi o automat to ja tez posiadam i zadnych problemow niemam.
Opublikowano
...ja ze względu na duzo wyższą niż w manualu awaryjność odradzałbym automat...

chociaż jest wygodniejszy...

pozdro

normalnie eksploatowany automat nie przyniesie problemu.

a do 530d automat pasuje idealnie, w manualu są raczej krótkie przełożenia i trzeba sporo wajchlować, szczególnie po mieście, w trasie moment obrotowy robi swoje.

A wszelkie problemy z układem wtryskowym, turbosprężarka, czy automatami wynikają raczej z ogromnych przebiegów, bo diesla kupuje ten kto dużo jeździ, trzeba po prostu dużo cierpliwości przy poszukiwaniach

Opublikowano

Ale obrzydliwa klima jak na takie fajne auto. Poza tym myslalem ze wszystkie 5 po 2001roku mialy zegary z ringami. Zapodasz jakies fotki zewnętrzne? Chetnie bym zobaczyl. Przy kupnie mozesz sprawdzic:

-maglownice (poruszaj w miejscu na wylaczonym silniku kierownica, jesli ma stuki jest zuzyta. Regeneracja/wymiana conajmniej 700zl

-pompe paliwa - sprobuj pojezdzic az bedziesz mial paliwa na 10KM, jesli na rezerwie juz sie okaze ze nie ma paliwa, pompa juz niedomaga.

-zobacz czy dobrze odpala zarówno na zimnym jak i na cieplnym silniku.

-zrob prosty test :ile pojdzie na maxa (powinno conajmniej 220km/h , u mnie jest 240km/h) a do setki powiniem miec 8,2sekundy. Nic innego nie przychodzi mi do glowy.

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY