Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialem wymontowac przedni zdezak z E34. Pod lampami wiem ze sa mocowania ale jak odczepic po bokach? wysuwa sie go jakos? bo jeszcze nie probowalem. Opiszcie mi caly rytual po kolei od poczatku bo boje sie czegos polamac :?

Opublikowano
Musisz zdjąć listwy plastikowe również z boków zderzaka. Pod listwami bocznymi znajdują sie plastikowe śruby średnicy około 2cm. Odkręcasz te śruby całkowicie a nastepnie ściągasz zderzak przesuwając go w stronę przedu samochodu. Zderzak osadzony jest na tzw. ślizgach. Powodzenia
Opublikowano

Czolem Zerwi

Jak bedziesz demontowal zderzak to najpierw podwarz lyzwy pod lampami a jak beda luzne to pociagnij do siebie.Nie wiem dlaczego demontujesz zderzak ale jak potrzebujesz slizgi to 4-elementowy kompletny zestaw na jedna strone kosztuje ok. 42 zl. w serwisie BMW (nowy oryginal ) , wiec nie ma sensu lazic za uzywkami .

Opublikowano

Dzieki za odpowiedzi jutro czy po jutrze sprobuje sie tego czepic

Demontuje go bo kiedys byl udezony w blotnik i blachy nadkola pogiete jak wyprostowali to wiadomo ze jak blacha sie zalamie to juz bedzie korodowac (dodam ze nie ma oslon plastikowych na nadkola i jest bezposrednio narazone na wode bloto sol itp) wiec chce dokladnie obczyscic (szczegolnie przy mocowaniu zdezaka) i zakonserwowac a zdezak troche przeszkadza

Jeszcze raz DZIEKI

Pozdrowionka