Skocz do zawartości

520 24V CZUJNIK TEMPERATURY - gdzie jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM. gdzie jest czujnik temperatury silnika w e34 24v?? bo znalazlem jeden w chlodnicy??? no ale to nie wydaje sie ze powininem czujnimk byc w silniku tez jakis? nie moze byc tylko wpiety w chlodnice jeden cuzjnik chyba ze sie myle :shock: ???
Opublikowano

Nie nie mylisz się - są dwa a ten ... ten w chłodnicy to jest czujnik poziomu płynu chłodniczego , masz jeszcze dwa - jeden który daje temp. na wskaźnik deski a drugi sygnał do komp. wtrysku - są z lewej strony w pobliżu termostatu - wiem że nic Ci to nie daje ale wejź na :

http://www.realoem.com/bmw/select.do

wpisz 7 ostatnich znaków swojego nadwozia - masz wszystko co dot. Twojego auta , idź dalej , masz dwa okna , w lewym zaznacz 11 potem w prowym 1135 znajdziesz je na schematach graficznych - czujniki są oznaczone jako element 13 i 14

Ja mam inny typ sil. i czujniki mam w obudowie termostatu ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
misiek_525i, czujnik poziomu płynu jest pod zbiorniczkiem wyrównawczym. Pozostałe czujniki na realoem.com.
Kai
Opublikowano

... zgadza się , dokładnie pod spodem - źle się wyraziłem / napisałem -

__Kai__ - to jest szczególny przypadek bo mu z OEM-u wychodzi że jest M20 a wsadzony ma M50 - ale już się to wszystko poprostowało ...

* - w zależności od typu i wyposażenia