Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem zainteresowany zapodaniem sobie haka do mojego E36 Touring rocznik 1999.

Chcę kupić oryginalny hak, więc mam takie pytanie; czy można założyć hak z drugiej ręki i co powinien taki hak posiadać (oczywiście jeśli nie ma mikt na ten temat wiedzy to ja zadzwonię do urzędu i się dowiem, no i podzielę się wiedzą, ale jeśli ktoś zna to proszę)?

Kolejny mój problem to ta zaślepka pod zderzakiem z tyłu. Ja posiadam ją pełną. Widziałem na allegro, że można zakupić tą część, która zaślepia hak, ale czy ja potrzebuję wszystkie części tej zaślepki, czy wycięcie otworu na tę do haka wystarczy i będzie to działać ja ma?

Dzięki

Opublikowano

z ta zaślepka do haka na allegro to sa jaja, bo na allegro sprzedają zaslepki, ale nie do haka, tylko do ucha co wkrecasz w zderzak.

ja zamówiłem taka zaślepke, bo ktoś mi ukradł zaślepkę haka- mam hak odłączalny, oryginał bmw

Opublikowano
czy można założyć hak z drugiej ręki i co powinien taki hak posiadać

... można , hak musi mieć tabliczkę znamionową i homologację bitą na główce , potem diagnosta - sprawdzi i prąd też :wink: da zaświadczenie za 3 dychy i z kartą poj. i dowodem do WK - wpiszą do papierów / tam nie wiem ile bo znaczki znieśli ale parę złotych zostawisz coś koło 5 taka /

co do zaślepki to może ktoś fotke cyknie to będziesz widział jak jest zamontowana zaślepka - ja mam ale w E34 więc nic ci to nie daje .

- z warunków tech . dot. montowania haka to pojazd musi być wyposażony w prawe lusterko i boczne kierunkowskazy - nic więcej nie piszą .

Jeżeli to jest oryg. hak to gniazdko jest 13 pinowe- możesz zmienić na nasze - 7 -mio pinowe - wszystko zależy co bedziesz ciągnął - jak masz oryg. camping , tam jest inne podłączenie bo jest do oświetlenie na postoju i zasilanie lodówki , boilera i co tam fabryka dała - możesz zastosować przejściówkę / dostępne na allegro w granicach 25 - 30 zł /

* - w zależności od typu i wyposażenia
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam wielką prośbe jeśli kupie hak zdjęty to czu musze mieć jakieś papiery czy do wbicia w dow.reje. wystarczy to co będzie na haku nr homologaji i tabliczka ? pozdrawiam
Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.