Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy!!! Szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem :mad2: . Otóż przestała grzać tylna szyba - sprawdziłem bezpieczniki ok! ale może jakiś przekaznik?

To samo z oświetleniem wnętrza- poprostu ciemno wszędzie, że aż głupio. Podejrzewam,że jest to wszysto połączone poprzez przekazniki.

I przy okazji; od strony pasażera najpierw mokro a teraz lodowisko. Co zrobić??? :modlitwa:

Opublikowano
Witam nie wiem czy dobrze sprawdzales ale bezpieczniki oswietlenia wnetrza sa pod tylna kanapa po stronie kierowcy a nie pod maska co do tylnej szyby chyba bezpiecznik szyby jest pod maska ale sprawdz tez taki wzmacniacz radiowy on jest na tylnym slupku za kierowca pod tapicerka przez niego tez masz puszczony prad do ogrzewania tylnej szyby a pzredewszystkim czy wlacza ci sie zolta kontrolka ogzrewania szyby czy nie na guziku bo to jest podstawa czy dochodzi prad do wlacznika i od niego przez bezpiecznik do przekaznika i do szyby

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
A co do mokrego dywanika to moda byc rozne objawy przy tej auzre pogodowej ktorys z dywanikow jezeli masz gumowe pzrepuszcza i wod z nich i butow dostaje sie pod niego i tam jak masz auto nadworze zamarza ajak wlaczysz ogzrewanie rozmraza sie i jest mokro czyli woda z butow dwa mozesz miec gdzies nieszczelnosc podwozia sa tam takie korki pod podwoziem odpowietrzajace podloge i wykladzine jak zajzysz pod samochod zobaczysz tamtedy moze sie dostawac woda przez uszczelki dzrzwi jak tez z nagrzewnicy gdzies moze byc nieszczelna lub woda po rozpuszczeniu ze sniegu dostaje sie w kanal dolotowy te kratki na podszybiu a tamtedy na dol do miajsca gdzie siedzi filtr pylkowy a z tamtad na dywaniki narazie podkladaj gazety niech chlona wode super sposub i wymieniaj je czesto to zobaczysz w ktorym miejscu po paru wymianach beda najbardziej mokre i z tamtad doszukuj sie pzryczyny przecieku Tak MYSLE w po rzedniej mialem to samo okazalo sie nieszczelna nagzrewniczka

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz.

Mokro było już latem, próbowałem zlokalizować przeciek ale bez efektu. Niechciałbym zdejmować całej wykładziny bo jest z tym od cholery roboty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie było to samo a raczej nadal jest początkowo ciekło na uszczelkach gdzie łącza się przewody z nagrzewnica, można dojść do tego od strony kierowcy, trzeba zdjąć taki element wykładzinke i nie pamiętam czy jakąś jeszcze osłonę, można wtedy sprawdzić czy tamtędy leci wystarczy wsadzić rękę, można jeszcze wyjąć zaślepkę z wejściem na zapalniczkę tam jest tunel od ogrzewania jeśli wsadzimy łapkie w tunel i będzie mokro to na bank leci z nagrzewnicy