Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc.

problem mam wielki Smile ...

jezdze 316 sedan (r.94) samochodzik jest zrobiony na kolejne 200tys km... aleee

niestety po roku użytkowania sedanika pojawiło się w myślach 318 coupe (r.94-95)... meczy mnie cholernie ... dlatego mam prośbę żeby ktos wybił mi z głowy -konkretnymi argumentami - pomysł zamianą....

pozdrawiam

Opublikowano
Chyba podstawowa kwiestia bedzie tu wyglad i to jest sprawa indywidualna.Mnie nie podoba sie sedan ( bo obok compakta ) to najgorsze nadwozie moim zdaniem.Jesli chodzi o silnik to jesli chcesz 1,8 115 KM to sobie lepiej daruj a jesli, is-a 140 KM to bedzie to o wiele lepsza kompozycja-osobiscie uzytkuje teraz 318 is w coupe i jestem zadowolony choc silnik brzmi jak.......w sumie to silnik nie brzmi w ogole :(
Opublikowano
.Jesli chodzi o silnik to jesli chcesz 1,8 115 KM to sobie lepiej daruj :(

chyba nie było 1,8 115KM w coupe....

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Mialem pare lat temu E36 318is coupe, mialem tez okazje przejechac sie E36 316i. Powiem tak: dla mnie jedynym minusem takiej zamiany sa dodatkowe koszty zwiazane z serwisem swiezo zakupionego samochodu (zawsze cos trzeba bedzie przy nim zrobic, nawet jezeli jest w idealnym stanie).

Poza tym, jezeli nie musisz miec 4-drzwiowego pojazdu, to IS-em po prostu jezdzi sie fajniej, i to pod kazdym wzgledem. Spalanie ksztaltuje sie na bardzo podobnym poziomie do 316i, a osiagi sa zdecydowanie lepsze.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
jak dla mnie to zdecydowanie coupe z tym ze kupujac coupe musisz sie liczyc z tym ze ceny do niej sa jednak droższe niz do sedana
Opublikowano
i wez przedewszystki pod uwage walory uzytkowe jezeli masz rodzine lub jezdzisz nie tylko sam to napewno sedan bedzie o wiele lepszym rozwiazaniem jest pakowniejsze itp ja osobiscie coupe bym nie bo poprostu potrzebne mi 4 drzwi....
Opublikowano

Ja bym zmieniał ale na 325/328 - zmiana 1.6 na 1.8iS niby jest znaczna, bo to aż 40 koników różnicy - ale kupno samochodu to jest trochę zachodu i nie wiem czy faktycznie taka zmiana rekompensuje włożony wysiłek.

Ja się wyłamię i powiem, że sedan bardziej od coupe mi się podoba - no i jest praktyczniejszy (choć mój nie ma składanej kanapy i trochę tego brakuje).

Jak dla mnie jeśli już się zmienia samochód to niech ta zmiana będzie znaczna - chyba, że ma się trupa to wtedy można zmienić na to samo - ale to już nie wynika z "zachcianki" tylko z potrzeby.

Opublikowano
Ja bym zmieniał ale na 325/328

Ja bym zmieniał na 323i/328i :8)

W przypadku autora postu, nie pakowałbym się w coupe 318is. Zazwyczaj są już zjeżdżone.

Kup w Polsce , ładne i zdrowe 325, życze powodzenia....

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Ja bym zmieniał ale na 325/328

Ja bym zmieniał na 323i/328i :8)

W przypadku autora postu, nie pakowałbym się w coupe 318is. Zazwyczaj są już zjeżdżone.

Kup w Polsce , ładne i zdrowe 325, życze powodzenia....

Kto pisał, że w Polsce :P

Opublikowano

bardzo dziękuje za opinie ... właściwie jestem zdecydowany na coupe 1,8 IS oczywiście nie obrażając użytkowników 6 cylindrowych 2,0(znany jest spór 1,8 czy 2.0 :) , ale ja nie mam takich potrzeb co od wielkości silnika... głównie zastanawiałem się czy koszty eksploatacji samochodu są znacznie większe od sedana teraz wiem, że dużej różnicy nie ma...

przeznaczyłem na zakup ok 13-14 tys... nie bede kupował w polsce ale w niemczecch lub szwajcarii...

nabieżaco bede informował o ofertach .. mam nadzieje ze pomożecie ..

pozdrawiam