Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

mialem e36 323i aktualnie kupilem e46 323i niby ten sam silnik a jednak kultura pracy inna. Dodam ze e46 ma wiecej km nastukanych niz e36. Wydaje mi sie ze e46 plynniej przyspiesza ale jak trzeba to robi sie agresywny powiedzmy jak automat (to mi najszybciej do glowy przychodzi).... Moje pytanie czy te silniki czyms sie roznia specjalnie czy tak naprawde sa to te same jednostki a uczucie jest subiektywne??

moze inna elektronika??

Pozdro

Opublikowano
Prawdopodobnie masz w tym E46 M52TU B25 na podwójnym Vanosie, a w E36 jest silnik M52 B25 z 1 Vanosem, więc to troche inne silniki

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

tez myslalem o podwojnym vanosie, ale nie bylem pewien. sprawdzilem po nr vin i faktycznie mam model M52TU. swoja droga myslalem ze tylko B28 maja podwojne vanosy.

dzieki bardzo

Opublikowano

narazie sprawdzam e46 co moge na szybko napisac (opisuje spalanie benzyny).

e36 na trasie 7,5l predkosc do 110-120km/h w miescie 11,5-15 zalezy od stylu jazdy (pewnie mozna zejsc nizej)

e46 narazie w mieszanej (wiecej miasta) pokazuje mi 9,9, ale samochodzik przy tym nowym silniku (jak sie okazalo dwa vanosy) jest mega elastyczny. Wczoraj przy wjezdzaniu w ulice mialem 20km/h i 5 bieg, zaczol normalnie przyspieszac nawet nie zmulil .... rewelka