Skocz do zawartości

Problem ze skrzynią biegów w E30 - dziwne buczenie.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Ostatnio zmieniałem silnik wraz ze skrzynią biegów.Po odpaleniu pojawił się problem,otóż na 1 ,2 i luzie słuchać buczenie jakby praca silniczka elektrycznego(z początku myślałem że to pompa paliwa).Biegi sztywno chodzą w porównaniu z poprzednią skrzynią,sprawdzałem ilość oleju i jest ok.Gdy naciskam sprzęgło buczenie znika.Zauważyłem że jak lewarek na luzie przesunę trochę na prawo to buczenie znika.Na 3,4,5 nie ma tego zjawiska.Może skrzynia żle siedzi na poduszkach?Przy zmianach biegów nic nie zgrzyta. Macie jakieś pomysły?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam, mam podobny problem ale u mnie sie on pojawil po kręceniu bączków i buczy tylko na drugim biegu ,odglos jak w autobusie,mam nadzieje ze to nic powaznego ,wiecie co to moze byc ??
Opublikowano
Na początek spuść olej do jakiegoś naczynia i sprawdź czy nie ma w nim zanieczyszczeń mogących pochodzić z uszkodzonych el skrzyni biegów, tak samo postąpiłbym z dyfrem, chyba że coś wcześniej się wyjaśni :norty:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg