Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich Mam takie pytanko jak wiekszosc zapewne wie i napeno jezdzac Naszymi BMKami zauwaylo stan naszych halogenow jak wiadom sa dosc nisko osadzone a co za tym idzie narazone na kamienie brud kurz i wszystko co lezy na jezdni Zauwazylem i to nie jest zjawisko tylo u mnie bo sprawdzalem to juz na parunastu BMKach ze wszystkie klosze halogenow sa strasznie jak by poobijane o kamieni piachu itd jak je dotknac ma sie wrazenie papieru sciernego a nie gladkosci szkla i Zastanawiam sie wlasnie jak zniwelowac te chropowatosci a przy okazji tego podniesc wyglad samych halogenow jak tez wiadomo ich przejzystosc i jakosc swiecenia myslalem o spolerowaniu czyms tych szkiel ale nie bardzo mam na to pomysl myslalem o tej pascie z allegro do szyb czy szkla jak kto woli Ale niewiem czy to dobry pomysl a sdze ze jest to warte uwagi i zachodu Bo czyz nie pieknie sie prezentuje autko na wlaczonych halogenach a zwlaszcza BMW a jak dobrze swieca jakiez jest to przydatne Moze jakies PORADY

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Nie spolerujesz tego, musialbyc wymienic cale szkla, tak bylo w przypadku e36 czesto, spiaskowane szkla wymieniolo sie na nowe i gralo, to bylonajlepsze rozwiazanie,
Opublikowano
A tak na marginesie to jak to jest z przepisami? Mozna na halogenach jezdzic w normalnych warunkach? Czemu policjia się tego nie czepia?
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
wiem ze wymiana szkla to jest najprosszy sposob ale i zarazem najbardziej kosztowny a halogeny sa dobre nie popekane ani nic jedynie te zmatowienie szkiel przez piach i kamienie wiec poprostu myslalem o spolerowaniu ich ale czy jest to mozliwe i jak to zrobic a co do Policji i jazdy na halogenach troche sie to stalo zpowszedniale wiele modeli terz ma halogeny a ludzie(kierowcy)zaczeli te swiatla stosowac jako tzw swiatla dzienne a z drugiej strony Pzrestalo to byc az tak Kontrolowane a i widocznosc na wlaczonych halogenach takiego samochodu jest lepsza wiec chyba nie jest to nic strasznego

Opublikowano

Ja sie wypowiem najpierw na temat tych szkiel. A wiec tylko wymiana da pozytywny efekt, ja nie znam urzadzen do polerowania szkiel,. pozatym same szkla nie sa drogie, a nowe to nowe. teraz jesli chodzi o kwestie jazdy na halogenach. Halogeny to super sprawa bo oswietlaja pobocze, row, i wspomagaja widocznosc, to prawda jazda na nich stala sie dosc popularna, mozna dostac mandat w wysokosci 200 zł za wlaczone halogeny, bo swiatla je stosuje sie w przypadku zmniejszonej przejrzystosci powietrza, jesli widocznosc spada ponizej 100 m, na kretych drogach, kiedy leje mocno deszczem oczywiscie mgła, tylnie uzywamy jesli widocznosc spada do 30 m, ale jazda na halogenach nie oslepiamy kierowcow, poniewaz one swiaca na dol a nie na gore prosto w oczy. Oslepimy natomiast halogenami, kiedy wlaczymy je w pogode deszczowa, swiatlo z nich odbija sie od drogi i oslepia jadacych z nadprzeciwka. Ludzie wlaczaja helogeny bo jak jest droga mokra to nawet xenony nie pomagaja, bo swiatlo odbija sie we wszystkjie strony wiec sie wspomagaja halogenami by cos rozjasnic, tutaj moze byc przyklad kaluza, gdzie swiatlo odbija sie promieniami. Kolejna sprawa jest tez taka, ze np. e39 po liftingu ma takie halogeny ze lepiej aby wcale ich nie mialo, takie male pizdeczki daja efekt z przeciwka a na drodze nic nie swieca.

PS: Tu masz same szkla nowe oryginalne HELLA http://allegro.pl/item157890284_halogeny_przod_wklad_bmw_7_e32_86_94oryginalina.html

Opublikowano
Dzieki wielkie za podpowiedz fakze koszt 120zl za oryginalne szkla nie jest wygorowana a tak ze swojej dociekliwosci dowiedzialem sie tez ze podobno jezeli sa gladkie bez perforacji zew mozna probowac spolerowac je w ten sam sposob w jaki poleruje sie szyby i pasta do szkla czy tez szyb ale z jakim skutkiem tego niewiem ale jest to taka zielona pasta polerska do szkla no i potrzebna jest polerka Podobno wychodzi to dobrze ale za taka impreze tez trzeba dac cos okolo 80zl za kpl i nie milaem okazji zobaczyc jak to wyglada po spolerowaniu ale miedzy polerowanymi a nowymi zawsze bedzie roznica i to nie ulega watpliwosci a roznica cenowa nie jest wysoka wiec chyba je wymienie a stare zostawie sobie na wrazie czego Dzieki

Opublikowano

Witam.

Spolerować szkła się da i są do tego odpowiednie maszyny.

Wystarczy podjechać do zakładu szklarskiego - ciut lepszego niż zwykły rzeźnik szkła - i oni mają taką maszynę i specjalne pasty do polerowania. Jedyny minus - trzeba zdemontować światła i dostarczyć same szkła oczywiście z tymi kawałkami plastyków

Koszt to około 30 pln. za sztukę.

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano
Halogeny w BMW to pomyłka,one w porównaniu do Poloneza i Nexi, to wogóle nie świecą,lekko przed samochodem,a już na boki to nic.W Polonezie ja załącze, to widać już drogę oświetloną całkowicie z boku samochodu.

Moje halogeny własnie bardzo ładnie oświetlaja pobocze. Może masz coś nie teges ze swoimi...

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
Chodziło mi o E34,a z halogenami mam wszystko bardzo super w porządku,te typy poprostu tak mają,albo nie widziałeś jak świecą prawdziwe halogeny. W Polonezie jak załącze to oświetlone pobocze mam na wyskości kierowcy i środkowego słupka i to bardzo dobrze oświetlone.Jedziesz jak w dzień.