Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Generalnie od momentu zakupu wydawało mi sie że jest OK. Aż do dziś. Otóż ni stąd ni z owąd zapaliło się jedno światło --> E.

Dotychczas byłem przekonany, że światłami pozycyjnymi było D. Pełniło ono rolę zarówno pozycyjnych jak i hamowania. Wtedy świeciło się 2x intensywniej. Dziś zaglądam do instrukcji i wielkie zdziwienie. W instrukcji stoi napisane, że pozycyjne to A. U mnie nigdy się nie świeciło...

Zatem czymże jest E? Świeci się 1 żarówka, wiec jeśli to miało być postojowe, to chyba powinny palić się 2...

Dla jasności powiem, że B to przeciwmgłowe.

A jak jest u Was?

http://img462.imageshack.us/img462/110/1bqn0.jpg

PS.

Info dla Admina/Moderatora.

Oczywiście zaznaczyłem w tytule model jakiego ten post dotyczy; po raz jednak kolejny nie wyświetliła się ta informacja.

Edytowane przez Drakul

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano
a wiec jesli chodzi o E to sa to swiatla mijania i powinny sie palic po 2 z kazdej strony. BMW poczawszy od e36 stosuje podwojne swiatla mijania z tylu, po to ze jak sie spali 1 to jest 2, niektorzy o tym nie wiedza i swiatla pala sie nierownomiernie jak sie jedna z nich przepali. co do D sa to swiatla STOP, powinny sie zapalac dodatkowo z 3 swiatlem za szyba tylnia, noi B to przeciwmglowe tylnie.
Opublikowano
a wiec jesli chodzi o E to sa to swiatla mijania i powinny sie palic po 2 z kazdej strony. BMW poczawszy od e36 stosuje podwojne swiatla mijania z tylu, po to ze jak sie spali 1 to jest 2, niektorzy o tym nie wiedza i swiatla pala sie nierownomiernie jak sie jedna z nich przepali.

Jest dokładnie jak mówisz. BMW to genialna marka!

Po prostu kupiłem auto z przepalonymi głównymi światłami mijania. I nie mogłęm dojść, dlaczego wykazuje mi błąd, skoro światała się palą.

Teraz jest już wszystko OK!

pozdrawiam

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano
swiatla mijania z tylu

komunikat " ABBLENDLICHT " - mówi o uszkodzonym obwodzie świateł mijania do którego należą też światła pozycyjne tylne - z tyłu nie ma świateł mijania

* - w zależności od typu i wyposażenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
PS.

Info dla Admina/Moderatora.

Oczywiście zaznaczyłem w tytule model jakiego ten post dotyczy; po raz jednak kolejny nie wyświetliła się ta informacja.

Taka przypadłość forum phpbb - jak napiszesz post i klikniesz Podgląd zamiast wyślij, to ten przedrostek się kasuje...

Ale zdaje się, że można później edytować i naprawić.

Moderator