Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem w zeszlym tygodniu BMW e36 compact... nie ma halogenow, chcialbym je zalozyc, na zderzaku widze ze sa zaslepki, na desce rozdzielczej po lewej stronie jest wlacznik halogenow, niestety dziala tylko w pozycji wlaczone /wylaczone, sluzy do wlaczania swiatla przeciw mgielnego tylnego, z tego co wiem w polsce nalezy miec oddzielnie wlaczane swiatla przeciwmglowe przednie i tylnie (tak mam w piatce) teraz pytanie czy zalozenie halogenow przysporzy mi trudnosci i najlepiej jakbyscie mi napisali jak to zrobic.

Czytalem na forum cos o testach zegarow... jak sie go robi???

Czy powinienem wymienic oleje w skrzyni i w moscie czy zostawic tak jak jest??

Opublikowano

... no to :handshake:

do zamontowania halogenów potrzebujesz włącznika takiego jak na tej aukcji :

http://www.allegro.pl/item163784068_przelacznik_halogenow_bmw_e36_.html

- to nie moje i nie reklama :mrgreen: - chodzi o dwa przyciski , żarówkę do kontrolki na desce rozdzielczej - 12V / 1.2W z czarnym cokołkiem / może jej tam nie być , przekaźnik 30 A - do skrzynki bezpieczników - pomarańczowy BOSCH 30A , wiązka powinnoa być pociągnięta , halogeny plus ramki motarzowe do halogenów - żarówki H1 55W no i ew. kostki jeżeli nie ma ich od szybko złączki - to wszystko co ma być - jak beziesz szukał to szukaj halogenów z ramką - osobno jest tego w bród / halogenów / św. p-w mgielnych / ale złapać same ramki osobno to szczęście - no i ekonomia się kłania ... :mrgreen:

wymienic oleje w skrzyni i w moscie czy zostawic tak jak jest

trudno powiedzieć - jak nie znasz historii auta , nie wiesz kiedy były zmieniane to moożesz - to sie zmienia co 60 000 km - możesz sprawdzić poziom , czy się nie poci ... przecież to nie pierwsze Twoje auto ....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Jakiś czas temu (piękne czasy) miałem 320i e36 i też zamarzyłem o halogenach:) Cała procedura skonczyła się na kupnie halogeników i włącznika oryginalnego, bo miałem tylko na tył. O dziwo instalacja była pociągnięta oryginalnie i wystarczyło wyjąć tylko zaślepki i wszystko świeciło :D

ps. rzeczywiście w compact-ach są inne wł. świateł.

BMW IS THE BEST! FUCK THE REST!

NO RISK, NO FUN :)

Opublikowano
Na zdjeciu jest wlacznik swiatel, wlacznik halogenow jest po drugiej stronie...
Przyjrzyj się dokładnie zdjęciu, gość sprzedaje części najprawdopodobniej z angielskiego compacta.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg