Skocz do zawartości

jak zalozyc halogeny??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem w zeszlym tygodniu BMW e36 compact... nie ma halogenow, chcialbym je zalozyc, na zderzaku widze ze sa zaslepki, na desce rozdzielczej po lewej stronie jest wlacznik halogenow, niestety dziala tylko w pozycji wlaczone /wylaczone, sluzy do wlaczania swiatla przeciw mgielnego tylnego, z tego co wiem w polsce nalezy miec oddzielnie wlaczane swiatla przeciwmglowe przednie i tylnie (tak mam w piatce) teraz pytanie czy zalozenie halogenow przysporzy mi trudnosci i najlepiej jakbyscie mi napisali jak to zrobic.

Czytalem na forum cos o testach zegarow... jak sie go robi???

Czy powinienem wymienic oleje w skrzyni i w moscie czy zostawic tak jak jest??

Opublikowano

... no to :handshake:

do zamontowania halogenów potrzebujesz włącznika takiego jak na tej aukcji :

http://www.allegro.pl/item163784068_przelacznik_halogenow_bmw_e36_.html

- to nie moje i nie reklama :mrgreen: - chodzi o dwa przyciski , żarówkę do kontrolki na desce rozdzielczej - 12V / 1.2W z czarnym cokołkiem / może jej tam nie być , przekaźnik 30 A - do skrzynki bezpieczników - pomarańczowy BOSCH 30A , wiązka powinnoa być pociągnięta , halogeny plus ramki motarzowe do halogenów - żarówki H1 55W no i ew. kostki jeżeli nie ma ich od szybko złączki - to wszystko co ma być - jak beziesz szukał to szukaj halogenów z ramką - osobno jest tego w bród / halogenów / św. p-w mgielnych / ale złapać same ramki osobno to szczęście - no i ekonomia się kłania ... :mrgreen:

wymienic oleje w skrzyni i w moscie czy zostawic tak jak jest

trudno powiedzieć - jak nie znasz historii auta , nie wiesz kiedy były zmieniane to moożesz - to sie zmienia co 60 000 km - możesz sprawdzić poziom , czy się nie poci ... przecież to nie pierwsze Twoje auto ....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
tylko ze kolega ma compacta.... wiec ten przelacznik nie bedzie pasowal....
Opublikowano
  • Autor
A jakiego przelacznika powinienem poszukac??
Opublikowano

Jakiś czas temu (piękne czasy) miałem 320i e36 i też zamarzyłem o halogenach:) Cała procedura skonczyła się na kupnie halogeników i włącznika oryginalnego, bo miałem tylko na tył. O dziwo instalacja była pociągnięta oryginalnie i wystarczyło wyjąć tylko zaślepki i wszystko świeciło :D

ps. rzeczywiście w compact-ach są inne wł. świateł.

BMW IS THE BEST! FUCK THE REST!

NO RISK, NO FUN :)

Opublikowano
  • Autor
Na zdjeciu jest wlacznik swiatel, wlacznik halogenow jest po drugiej stronie...
Opublikowano
Na zdjeciu jest wlacznik swiatel, wlacznik halogenow jest po drugiej stronie...
Przyjrzyj się dokładnie zdjęciu, gość sprzedaje części najprawdopodobniej z angielskiego compacta.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
w compakcie jest jeden wlacznik to halogenow przednich i swiatla przeciwmgielnego tylniego. jest to ten sam wlacznik.