Skocz do zawartości

Swap silnika który wybrac??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w najbliższych dniach mam zamiar kupic jakis mocniejszy silnik do mojej e30 i teraz mam kilka pytan który silniczek będzie najlepszy w gre wchodzą: 1.8 is, 2.0, lub 2.5 12v i czy duzo jest zabawy przy przekaładce ???? i czy inst gazowa z 318i podejdzie bez problemu do któregoś z powyższych ew czy ktoś z was byłby w stanie mi pomóc przy przekładce?
Opublikowano
Najtaniej bedzie kupic 1.8IS. Najlatwiej rowniez bedzie go wsadzic gdyz to praktycznie to samo co M40. Do tego podmienic bedzie trzeba komputer.
Opublikowano
...jak szaleć to na całego M50 2.5 lub 2.8 24V z Vanosem a najlepiej M54 3.0 i będe ci zazdrościł, ja chciałem to wykonać w mojej poprzedniej E30, ale jakoś nic z tego nie wyszło :cry:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
  • Autor
a duż jest różnica w przyspieszeniu między 318is a 2.5 12v no i czy obecna instalacja gazowa podejdzie do nowego silnika aha i własnie jak z ta przekładka kompa??
Opublikowano

Khadafi , powiedz mi ile masz na to kasy i na czym ci zalezy, doży przyrost mocy bez wzgledu na koszty ?? lepsza dynamika ale oszczefna jazda, nowszy silnik ?? Znam pare osób w tarnowie co robiło rózne przekłądki , określ sie co chcesz dokłądnie osiągnąć a ja postaram ci sie jakoś pomóc.

Pozdro

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
  • Autor
CHodzi mi poprostu o zmiane silnika na mocniejszy ale bez przesady raczej 1.8 is w zupełności wystarczy wiem ze niejest prosto ze swapem dlatego pytam który wariant jest najlepszy zeby być zadowolonym nieukrywam ze lubie sobie stanąc na światłach bardzo często i to jest tez jeden z powodów zmiany silnika. Kujon ile czasu mniej więcej by trawała taka przekładka??
Opublikowano
CHodzi mi poprostu o zmiane silnika na mocniejszy ale bez przesady raczej 1.8 is w zupełności wystarczy wiem ze niejest prosto ze swapem dlatego pytam który wariant jest najlepszy zeby być zadowolonym nieukrywam ze lubie sobie stanąc na światłach bardzo często i to jest tez jeden z powodów zmiany silnika. Kujon ile czasu mniej więcej by trawała taka przekładka??

to najlepiej bedzie wsadzić ISa, napisz do mnie na priv to dam ci namiary do kolesia w Tarnowie co robił włąsnie taką przekłądkę niedawno w E30 z 1,8 na 1,8 is M42 . Sprawa nie jest trudna i wiem gdzie w tarnowie zrobią ci to w 3 dni z elektryka .

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif