Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Szukałem auta dość taniego, z wypasem, zwracałem uwagę na takie rzeczy jaki amortyzatory, zawieszenie, chciałem mieć gaz. Kupiłem pod koniec października 735iA z gazem OMVL sekwencyjnym... we wtorek odbieram autko od lakiernika, tym samym płacąc rachunek w auto wkładam 10-ty tysiąc złotych (razem z ceną zakupu). Co dostaje za tą kase?

BMW 735iA z praktycznie idealna blacharką (przy okazji naprawy uszkodzonego boku pokusiłem się na malowanie całej maski, drzwi i lekko otartego błotnika po drugiej stronie); z takim wyposażeniem:

-sekwencja OMVL z butlą w kole

-ABS, ASC, klimatronik działający choć nawiewy trochę szwankują ale sprężarka mrozi :)

-fotele sportowe, elektryczne, podgrzewane, kierowcy z pamięciami

-duży OBC, wszystko działa, ten wyświetlacz pod zegarami też

-felgi AC Schnitzer 17" na oponach 235/255 z lat 02/03 (ile na takim roczniku opon można bezpiecznie pojeździć?), z dobrym bierznikiem (min. 5mm)

-przyciemnionymi szybami :P (po poprzednim właścicielu)

-nowym akumulatorem :P

i niestety bez:

-poduszek (czy da się zamontowac choć kierowcy? :))

-audio

-opon zimowych :D (wiem, powiecie: debil, ale co śnieg to wstawiam auto do mechanika :))

I ze źle zapalającym silnikiem, "sportowym" wydechem (tłumnik końcowy pusty) który czasem lekko pierdzi, być może rozwalone są silentblocki przy tylnej belce albo łącznik wału, auto przerywa mi trochę gdy ma włączony ASC, choć niewiem czy to kwestia opon czy może jakaś usterka.

Dodam jeszcze że od ~3000 km nie wziął mi ani grama oleju :) Choć czasem dość katowałem, tylko raz tak naprawdę mi nie odpalił (gdy akumulator padł).

No i szeroki ryj mam w swoim E32 co mi się bardzo podoba :)

Czy to dobra "inwestycja"?

Pozdrawiam

Edytowane przez Michael
Opublikowano
jaki jest rocznik auta , jaki ma przebieg i ile czasu już nim jeżdzisz?

Sierpień 1991, nie dawno skonczył 300.000 km, przejechałem trochę ponad 3.000 km, jeźdze nim... hmm... chyba dziś albo jutro jubileusz :D 3 miesiące :)

Jeszcze jedna usterka :) Spryskiwacze reflektorów: pompka działa, a ze spryskiwaczy ledwo co kapie... może tylko przytkane, jak zacząłem się z tym bawić to akurat przyszły mrozy :(

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozwole sobie dodac ze przez ten czas wydalem na paliwo okolo 1500 zl, gdybym sekwencji nie posiadał wydałbym jakieś 1000 zł więcej... więc w sumie auto "zarobilo" sobie na akumulator, sonde lambde, nowe drzwi przednie i tylnie lewe i ich malowanie :P

Pozdrawiam

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze znam to autko. W weekendy pojawia sie przed bydynkami stalexportu. Ma/mialo przytart lewy bok. Przyznam, ze mi sie bardzo podoba, shadowline... Jak ta z Mlodych Wilkow.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Wydaje mi sie, ze znam to autko. W weekendy pojawia sie przed bydynkami stalexportu. Ma/mialo przytart lewy bok. Przyznam, ze mi sie bardzo podoba, shadowline... Jak ta z Mlodych Wilkow.

No to Ci się dobrze wydaje :D

A Ty mieszkasz w tamtych okolicach? :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Dokladnie na Sokolskiej. A autko stoi sobie na parkingu, przed ktorym stawiasz swoje BMW :-)

Na tym strzeżonym? :) Miałem pisać własnie że widziałem tam podobne E36, srebrne :) Może w takim razie jakiś mały zlocik kiedyś zrobimy? :) Do jakich mechaników jeździsz? :) Czy nie potrzebujesz? ;-)

Pozdrawiam

Opublikowano

Heheh ja wlasnie podlicxylem koszty mojego autka i wyszlo podobnie :D :

1. Auto kupione za 5000

2.Rejestracja,wymiana wszystkich plynow,visco,wahacza,tarcz,akumulatora,swiec,fltrow,montaz zestawu glosnowmowiacego dalo razem 10250.

Do wymiany mam jeszcze amorki z tylu(na wiosne) no i niepokoi mnie troche to szarpanie skrzyni przy zmianie biegow.

Ponadto na wiosne chce porobic pare wtpryskow rdzy(dolna cz. drzwi ).

Lista dosyc dluga ale chce doprowadzic to auto do stanu "fabrycznego"

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

1. Auto kupione za 5000

2.Rejestracja,wymiana wszystkich plynow,visco,wahacza,tarcz,akumulatora,swiec,fltrow,montaz zestawu glosnowmowiacego dalo razem 10250.

Do wymiany mam jeszcze amorki z tylu(na wiosne) no i niepokoi mnie troche to szarpanie skrzyni przy zmianie biegow.

Podjedz niech ktos Ci poziom plynu w automacie sprawdzi albo zmien w ogole nie wiadomo kiedy poprzedni wlasciciel to robil. Olej w automacie to sprawa bardzo istotna - ostatnio koledze szarpała dosyc wkurzajace to bylo ... Pojechal dolac plynu - brakowalo 100m. Po zalaniu jak reka odjal.

Natomiast jesli po zmianie plynu i filtru (!!!) nic sie nie zmieni to szukaj skrzyni nowej :)

Opublikowano

1. Auto kupione za 5000

Podjedz niech ktos Ci poziom plynu w automacie sprawdzi albo zmien w ogole nie wiadomo kiedy poprzedni wlasciciel to robil. Olej w automacie to sprawa bardzo istotna - ostatnio koledze szarpała dosyc wkurzajace to bylo ... Pojechal dolac plynu - brakowalo 100m. Po zalaniu jak reka odjal.

Natomiast jesli po zmianie plynu i filtru (!!!) nic sie nie zmieni to szukaj skrzyni nowej :)

No wlasnie o to chodzi ze wymienilem i olej i filtr i uszczelke ale cos chyba za duzo oleju nalali.

Dzisiaj podjade na warsztat zeby sprawdzic porzadnie stan i ewentualnie doac lub odesaac.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl