Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie czy wiecie co może być przyczyną wariowania prędkościomierza, działa nie działa z przewagą nie działa o d jakiegoś czasu wogole nie działa, może czujnik? miał ktoś tak?

a druga sprawa abs. Jest zimno i mrozik działa, jest ciepło nie działa i bądz tu madry

dzięki za jakieś rady

Gregor
Opublikowano
Musisz sprawdzic czujnik predkosci ktory znajduje sie w glowce tylnego mostu. Najpierw wyczysc styki kostki a jak nie pomoze niestety nowy zalatwi sprawe. Nr czesci 62168357020 .
Opublikowano
Zapomnialem o ABS-e :) Trzeba wyswietlic bledy abs bo najprawdopodobnie ktorys z czujnikow traci zycie. Jesli nie masz mozliwosci sprawdzenia bledow mozna zmierzyc rezystancje czujnika miernikiem. Sprawdzic trzeba wszystkie czujniki tz 4 sztuki. Dodam ze ja mialem podobne problemy az w koncu przestal dzialac i konieczna byla wymiana agregatu lub jak kto woli pompy ABS-u (300zl uzywana z wymiana). Nr czesci tz czujnikow: tyl 34521182795 przod 34521163027
Opublikowano

A czy świeci się kontrolka ABS na stałe :?:

Może powód takiego zachowania systemu jest banalnie prosty :norty:

...dodam iż sam pomykam trochę ostrzej lecz działania ABS u siebie doświadczyłem dopiero po opadach śniegu :roll2:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Miałem dokładnie to samo komp pokazał złe napięcie w układzie Abs mechanik polecił mi zmienić płyn hamulcowy i powiedział że spotkał się ztym wielokrotnie w bmkach i płyn trzeba wymieniać co 2 lata. A działo się tak bo w starym płynie zbierała się w oda i jak był mróz to działało a jak ciepło i chlapa to puszcało i się zapalał ABs. Podobny przypadek miałem tez miesiąc temu ale wtedy padniety był czujnik. Wjedż na kompa a kopm prawde ci powie :idea: Pozdro

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg