Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tak jak w temacie, zuwazylem to teraz jak jest mroz i zimno na dworzu a szczegolnie po nocy...otoz jak rano odpalam, moze przez 1 sekunde slysze trrrrr tak jakby nie bylo smarowania i tak jakby sie odzywaly zaworki albo cos innego...zaznaczam ze dzieje sie tak co jakis czas, nie ma reguly...aha pozniej jak odpalam jest zawsze cisza...Wymienilem olej na nowy bo myslalem ze tamten juz stracil swoje wlasciwosci...Co wy o tym koledzy sadzicie??Duzy problem, czy nie przejmowac sie zabardzo...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Zgadzam się z kisiel23, nie ma się czym przejmować, mam tak samo raz na jakiś czas , trwa to mniej więcej przez 3-5 sek. i ucicha. U mnie zużycie oleju na 10000 wynosi 0 litra oleju :dance:

PzDr

Opublikowano
Uffff, to kamien z serca chlopaki...bo naprawde troche napedzilo mi to strachu...samochod mam od maja i wszystko pieknie chodzi, nic nie cykalo, nie pykalo, pukalo...wiec dlatego sie wystraszylem...dziekuje za odpowiedzi :D Co do oleju, tez ani gramulca nie dolalewam :)...niestety mam do wymiany uszczelke pod pokrywa zaworow iuszczelke lancuszka rozdrzadu bo troszke sie rosi :(...do tej to usczelki klawiatury wiem jak sie zabrac, niestety uszczelka rozrzadu (ta z przodu bloku) to juz ciezka sprawa... :(

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl