Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanie jak uniknac zamrozonych szyb od wewnatrz...dzisiaj rano poszedlem zeskrobac szybki a tutaj zonk...szybki zamrozone od wewnatrz...jak tego uniknac???

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
teraz to może być trudne, ale powinienes wysuszyć samochód dobrzew środku (pod dywanikami itp)- masz dużo wilgoci w środku i skrapla sie ona na szybach od wewnątrz i zamarza
Opublikowano

Oraz starać się nie zamykać "ciepła" w środku auta.

Przed zamknięciem otworzyć drzwi i dobrze przewietrzyć, zwłaszcza na noc.

Ewentualnie zainstalować ogrzewanie postojowe :wink:

Opublikowano

Możesz też umyc szyby preparatem anty-fog. Wtedy nic nie bedzie się osadzało na szybie.

Ja miałem coś takiego kupic ale akurat kasy nie miałem i kupiłem zwykły płyn do myia szyb szczytnej marki "TIP" za 2.99 0.5l - efekt działania? 10/10. Siedzę w aucie oglądam się do tyłu - tył i tylne boki zaparowane że nic nie widac, boki przód i przednia - 0 zaparowywania. A na tym płynie nia ma nic napisane typu anty-fog. Dorównuje preparatom za 20 zł i nawet więcej. Polecam. Umyj tym szyby i powinno byc ok.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
No tego Anty-foga to mam bodajze firmy K2...juz zastosowalem i czekam na rezultaty...dzieki za wszystkie odpowiedzi :D

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

A zacząćtrzeba od tego, że aby nie parowały i nie zamarzały szyby zimą to trzeba je dobrze umyć. Czyste bardzo szybko wysychają.

A co do zamarzania w ciągu nocy: musisz mieć w samochodzie mokro, wysusz i przejdzie.

Co do preparatów anty fog... raz sie skusiłem, szyba po nich jest jakby natłuszczona, potem jak wyjeżdza się pod słońce to prawie nic nie widać, wolę już mieć sprawne ogrzewanie i nadmuch, czyste syzby i sie o parę nie martwić.

http://i3.photobucket.com/albums/y100/kabaty/Dsc00102.jpg

Śnieżnobiała Księżniczka Monachijka... :]