Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam silnik 1,8 isa i chciałem się was zapytać czy wtryski maja wpływ na lanie paliwa na wolnyh obrotah falowanie obrotów silnika???

Bo ja tak mam że mi na wolnych obrotach leje benzynę co za tym idzie faluje i zalewa i tak starsznie tzręsie silnikiem.

czy to moga byc wtryski??

Mam tez gaz i jak przełącze na gaz to tez faluje i trzęsie silnikem.

Sonada jest ok i wszytsko inne tez sprawdzane.

POZDRAWIAM!!!

Opublikowano

Chodzi tak jakby powietrza gdzies łapał. krokowy przepływka Ok.

Tak "furkocze" na wolnyh obrotach. Słycha to z wydechu.

Kolektor ssacy węże uszczelki ok.

Cisnienie 15 barów na tłokach. Moze rozrząd przestawiony i za szybko otwiera zawór i powietrza łapie i stad go za dużo.

Wtedy sonda czyta że dużo powietrza i leje paliwa wieej automatycznie.

Nie mam pojęcia!!!

Opublikowano
Jeśli z osprzętem silnika wszystko ok to jedz na regulację gazu bo mozesz mieć zły skład mieszanki i przez to pieprzy się praca silnika na benzynie.
Opublikowano
Chodzi tak jakby powietrza gdzies łapał. krokowy przepływka Ok.

Tak "furkocze" na wolnyh obrotach. Słycha to z wydechu.

jak u mnie byly takie objawy ("pyrkanie" z wydechu) + nierowne obroty na jalowym, to sie okazalo, ze jest dziurka na tej gumie harmonijkowej przy przeplywomierzu, przy czym bylo to widac dopiero po sciagnieciu gumy. moze akurat...

Opublikowano
Mam podobne objawy co ty. W tym tygodniu podjade na ustawienie gazu jesli nie pomoze rozwalę brykę bo mam juz serdecznie dosc :mad2: