Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie mam wzmacniacz Blaupunkt GTA 4100 i miałem kilka do niego podłończonych subwooferów ale żaden narazie nie spełniał moich oczekiwań albo jakiś dziwny bas albo wmiarę bas a zasłaby głśnik jaki panowie polecacie subwoofer i w rozsądnej cenie :cool2: :cool2: dziękuję z góry i POZDRAWIAM
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
mysle ze moglbys na nim wyprobowac suba dwucewkowego 4ohm +4ohm. Bo chocbys nie wiem jakiego suba dal to te 160W rms na jednym kanale to za malo. A jak wiem w BMW ciezko przebic niskie tony z bagaznika. Wiec jedynie takie rozwiazanie mi przyszlo do glowy. No i najlepiej zeby taki sub miam 12". Jesli chodzi o firme to musisz tez wybrac sobie cenowo. Ja bym polecil zeby wyprobowac JL Audio 12W3v2-D4. Mimo ze taka uzywke znalazlem na allegro to bym go polecil. Mysle tez ze pod tym audisonem srx4 do ktorego byl podpiety zagra lepiej niz pod Blaupunktem. Fajny tez bylby Hertz HX 250D tylko nie wiem czy wzmak by sie nadal bo raczej bedzie za slaby. Sa rozne rozwiazania ale napewno cos na 2 cewki.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
zgodze sie ten model JL Audio spisuje sie znakomicie w beemce, ja trzymam go w skrzyni zamknietej, z tym ze mam wersje D2, czyli 2 cewki po 2 ohm a to z uwagi na to ze mam za mocny wzmacniacz i jako 4 ohm gra optymalnie (głośnik przyjmuje ponad 500w rms, dobrze to znosi, JL to lubią). Skrzynia do tego jest 30 litrow zamknieta. Jak wsadzisz taki glosnik do 70l BR to wspolczuje przechodzniom, będzie pogrom. Szukaj wiec takiego JLa tylko pod ten wzmak w wersji D4
Opublikowano
Ja mam JLa 12W6v2 i jestem zachwycony. Kiedys mialem w obudowie zamknietej a od jakiegos czasu mam Bandpass - niesamowity wykop :)

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Ja mam JLa 12W6v2 i jestem zachwycony. Kiedys mialem w obudowie zamknietej a od jakiegos czasu mam Bandpass - niesamowity wykop :)

tylko ze on potzrebuje cos co ma dwie cewki pod niezbyt mocny wzmacniacz. Majac wybor wzmacniacza i suba mozna skleic cos bardzo dobrego z czego mozna wycisnac max mozliwosci zeby nie stracic.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

czym go napedzasz?