Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oddaje do mechanika bryke e36 316i m40(wymiana popychaczy- pewnie caly rozrzad bede robil-klepie ze sie wytrzymac nie da). Wielka jest roznica miedzy 316 a 318 w powerze? Te 10 km wiecej jest odczuwalne? Czy wymiana rozrzadu i filtra paliwa da cos, zeby razniej reagowala? Co jeszcze moge wymienic bo strasznie mi muli samochod Zero reakcji na dodawanie gazu dopiero jak wkrece na obroty go to idzie. Kumpel mi powiedzial, ze moze byc to przyczyna zaworow... bo nie powinna tak chodzic nawet jak na 1,6. Co sadzicie? Pozdro
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::
Opublikowano

Witam,

Co do różnicy w mocy pomiędzy 1.6 a 1.8 jest odczuwalna ale nie na tyle żeby np. robić SWAP.

Co do muła to może miec to związek z zaworami, zużytym wałkiem itp.

można dla spokoju wymienić filtr paliwa jesli jeszcze nie wymieniałeś, ale poprawy osiągów się nie spodziewaj.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
ja ma 1,8is i reaguje mi na gaz dopiero od okolo 3 tys obrotow, wczesniej jest mul... moge wcisnac do konca gaz a on powoli przyspiesza, dojdzie do okolo 3tys puszcze gaz i depne to az zuca cala fura... wiec widac ta granice, moc a brak mocy... Edytowane przez szwedu

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
niestety na "dziure" w zakresie wolnych obrotow nic nie poradzimy

Już sie bałem, że tylko moja beta tak ma :mrgreen:

Mastah, wiesz gdzieś na forum czytałem, że silniki 1,6 i 1,8 rożnią sie tylko głowicą, a dokładnie wielkościa komory spalania :twisted2: :diabel_faja: Co do wkręcania na obroty, to myślę, że pomoże wymiana tychże popychaczy. Tylko tak sie zastanawiam... gdy ja wymieniłem popychacze to okazało sie, że i dźwigienki też można by podmienić na nowe. Pomyśl nad tym, wiem, że to dodatkowo ok. 350 zeta. Dużo osób pisze, że wymiana jednego podzespołu to czesto jest za mało i ja się sam o tym przekonałem :duh: A jeszcze jest wałek :mad2: To tylko/aż m40 :wink:

Pozdrawiam!!

Opublikowano
Spoko zrobie dzwigienki i popychacze, zaworki beda sprawdzone. Jak bardzo odczuwalna jest ta moc miedzy 1.8 a 1.6? Przyznam sie, ze jezdzilem 1.8 i o wiele lepiej sie wkrecala na obroty wogole nie miala mula(jak na 1.8) a moja bez porownania i moje pytanie tyczylo sie czy ktos porownywal te silniczki, ktore choodzily jak zegarki(bo u mnie wiadomo rozrzad do roboty!)....Nie wierze, ze az tak drastyczna przepasc miedzy takimi silniczkami!?
Opublikowano
Chcialem odswiezyc temat bo zapomnialem sie jeszcze zapytac...jak po calej nocy odpalam samochod i probuje ruszyc to totalnie spada mi z obratow az sie nie raz zapalaja lampki"( musze ostro ja krecic na obroty zeby jakos to szlo...co to do licha jest? Tak jakby mullilo i dlawilo ja cos:( rozgrzana chodzi ok...