Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem w E46 na poprzecznych nierównościach słychać "stuk" z przodu auta -jakby gdzieś luz był. Wahacz wymieniłem i nadal to jest. Czy ktoś się z tym problemem uporał? Jak moge sprawdzić co to jest ??
Opublikowano

Prawdopodobnie masz luz na tulejach wahacza.

Wygląda to tak :

http://moto.allegro.pl/item156995003_tuleja_tuleje_bmw_3_e46_wahacz_wahacze_przod.html

Nie pamiętam jaki koszt jest tych tuleji ale wiem że kupowałam 2 szt. bo pojedyńczo nie występują.

Być może na allegro znajdziesz nowe na szt. ja w każdym razie wymieniłam od razu dwie i jest cisza :)

Sprawdź tylko czy masz wersję " z uchem" bo w katalogach chyba występują również bez ucha.

Opublikowano
http://realoem.com/bmw/diagrams/p/g/122.png. To jest ta część z numerem 7 ? Czy może 8 jest wymienna cześcia tego "ucha". Czy jest sens zainwestowania w Meyle- gdzie je kupić ?
Opublikowano

To jest na pewno 7, natomiast 8 też właśnie w katalogach występowało, ja wywnioskowałam że być może część aut miało bez właśnie tego "ucha".

Kupiłam Febi bilstein, zobaczymy jak będzie się sprawowało.

Opublikowano
A ile dałeś ?-wnioskuje że nie kupiłeś tych za 200 w ASO

kupiłam :wink: za ok. 110 zł za sztukę. Z tych z ASO zrezygnowałam.

Opublikowano
A ile dałeś ?-wnioskuje że nie kupiłeś tych za 200 w ASO

kupiłam :wink: za ok. 110 zł za sztukę. Z tych z ASO zrezygnowałam.

Przepraszam bardzo-nie wiedziałem, że jesteś kobieta(tak mało ich tu, że nawet się nie zastanawiałem).

Znalazłem w garażu stary wahacz i nie wiem jak zdemontować tuleje z wahacza (8). Waliłem gumowym młotkiem i nic.

Opublikowano
Nie ma problemu :) . Co do tulejki spróbuj WD40 lub ew. podjedź do jakiegoś warsztatu na wyciskacz jeśli nie dasz rady. U mnie raczej bez problemów zdemontowali.
Opublikowano
Nie ma problemu :) . Co do tulejki spróbuj WD40 lub ew. podjedź do jakiegoś warsztatu na wyciskacz jeśli nie dasz rady. U mnie raczej bez problemów zdemontowali.

Jak na kobiete to duuużo wiesz o autach :D

Opublikowano
Oryginalne wytrzymaja bardzo krotki czas. Podobnie jest w przypadku Lemforder-a i Febi.

To mnie szczerze zdziwiłeś - ja do E30 i E34 pakuję części Lemfordera lub Meyla i w zasadzie zapominam o problemie. Co innego Febi, ta firma już od dłuższego czasu boryka się z jakością swoich wyrobów i nie polecam nikomu serwisowania auta na jej częściach.

Może wiesz kto w Polsze handluje tymi Powerflex'ami?[/url]

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

Mam problem w E46 na poprzecznych nierównościach słychać "stuk" z przodu auta -jakby gdzieś luz był. Wahacz wymieniłem i nadal to jest. Czy ktoś się z tym problemem uporał? Jak moge sprawdzić co to jest ??

a czy sprwadzałes luz na maglownicy Maglownica też potrafi stukać gdy ma wybity luz na zębach

Opublikowano

No własnie w tym temacie kolega ma podobną przypadłość i prawdopodobnie jest to tuleja wahacza. Sama wymiana wahacza nie pomoże. :nienie:

Wracając do wątku części, zgadzam się ja również słyszałam, że jakość Febi pozostawia ostatnio wiele do życzenia. Jednak znajomy który pracuje w hurtowni motoryzacyjnej akurat polecił mi SWAG'a (made in germany), natomiast na tuleji był napis Febi (ponoć obie firmy się połączyły) i zgodził się że niektóre wyroby Febi ma kiepskie ale to polecał, nie wiem zaufałam ... zobaczymy. Na pewno wyjdzie w "w praniu" co to jest naprawdę warte.

Mechanik który wymieniał potwierdził, że akurat te tuleje z Febiego są dobre :roll: