Skocz do zawartości

po postoju skrzynia ciężko pracuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam napiszcie mi prosze czy to mozliwe by skrzynia biegow ciezko chodzila jesli samochod stoi dlugo nie odpalany? Chodzi o bmw 523 touring z 1997r ktore stoi w komisie 4 miesiace a ja chce je jutro kupic. Sprzedawca twierdzi ze to od dlugiego postoju i trzeba skrzynie rozjezdzic a wtedy bedzie ok, czy to mozliwe? czy wali mi kita? Prosze o odpowiedzi
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
czasem, jak cos jest w dosc kiepskim stanie zageszcze sie olej za pomoca roznych specyfikow typu motordoktor i inne "cudowne srodki", czasem wala smar, zeby zagescic, a czasem zdarza sie ze wiory, trociny znaczy, w przypadku smaru moze tak sie zdarzyc, ze jak sie zacznie jezdzic to sie to troche rozluzni, ale ogolnie to dosc podejrzane.
Opublikowano
  • Autor
kurde tez mi sie tak wydaje ale najgorsze jest to ze juz sie strasznie napalilem :mrgreen:
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano
rozumiem, ze chodzi o manual? jedyne przypadki, gdy skrzynia ciezko chodziła to była bardzo ostra zima, gdy po prostu gestniał olej. Z tym rozjezdzaniem to jakis kit. Zbij cene o nową uzywana skrzynie. Swoja droga jaki przebieg ma to auto (naprawdę, nie na liczniku)

pozdrawiam

t.

Opublikowano

bawar ci u nas dostatek, gorzej trafic dobry egzemplarz.

wez sobie za dewize, ze mechanike da sie naprawic, elektryke da sie naprawic, z blachami walczy sie najciezej, zwlaszcza jak buda przekoszona.

Opublikowano
moim zdaniem skrzynia jezdzila bez oleju, albo samochod ma bardzo duzy przebieg, nie wierz w takie bajki, ci na autohandlach to z reguly straszni kanciarze, a jak juz bardzo sie napaliles to pojedz na sprawdzenie do ASO BMW

obecnie: E46 330i

wcześniej: E36 318i, E36 320i Coupe

Opublikowano
  • Autor
Witam odpuscilem bo tez mi cos to podejrzane bylo. Wybralem druga opcje i kupilem wczoraj troche drozsza ale piekna srebrna podobno bezwypadkowa(przynajmniej tak wyglada :D ) E39 touring 523!!!!!!!!!! Jestem szczesliwy bo znowu po czterech latach mam bete!!!!!!!!!!!!
RAZ BMW ZAWSZE BMW