Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy ostatnim sprzątaniu zauważyłem, że cała wykładzina w aucie jest lekko wilgotna, a pod siedzeniem pasażera jest mokra i na dodatek uwalona na brązowo :shock: :evil: pierwsza myśl - podłoga... zaglądam pod auto, macam i czuje gąbke :mrgreen: :duh: kurde przegniła mi podłoga na powierzchni około 5X10 cm a może i więcej, dosłownie próchno sie trzyma tylko na izolacji :jawdrop: troche podsuszyłem te dywany farelkiem ale domyślam sie że w głębi jest syf kiła i mogiła, jak czegoś z tym nie zrobie to mi wszystko tam zgnije !

No i chciałem sie wstepnie zapytac czy jest duży problem z wyjęciem całej tapicerki z podłogi bo gdzieś mi się obiło o uszy ze trzeba sciagać całą deche rodzielczą (masakra).

Druga sprawa to jak ta dziure (dziury :duh: ) załatać? moj ojciec mi doradził zebym zrobił tak :D : olać warsztaty i zaspawanie podłogi migomatem(moja pierwsza myśl) bo bedzie rdzewieć znowu i wyjdzie drożej. Podobno lepiej to wyczyścić do zdrowego, zagruntować, i od góry zakleić żywicą z włóknem szklanym, ewentualnie szmatą z jakimś tam klejem. Może sie to wydawać śmieszne i badziewiarskie ale jak tak sobie pomyślałem to ojciec kiedyś załatał tak pół wartburga i wszystko naokoło pozniej zgniło a szmaty dalej sie trzymały, twarde jak kamień :D teraz stosujemy to w poldżeże trucku i też sie sprawdza.. co o tym myślicie? w sumie i tak to podłoga to problemy kosmetyczne odpadają :D

http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano

Aby wyjac cala tapicerke to faktycznie pod deske trzeba sie dostac (idzie wyciagnac bez demontowania calej deski). Ja proponuje powyciagac siedzenia, odkrecic tunel srodkowy, wyciagnac nakladki na progi przy drzwiach i podniesc cala tapicerke do gory (bez przodu). Nastepnie poswiecic jeden dzien i porzadnie ja wysuszyc oraz sprawdzic czy gdzies jeszcze nie porobily sie dziury (lub nie zaczynaja sie robic).

Jezeli chodzi o wlokno szklane i zywice to jest to dobry i trwaly material. Mozna spokojnie go zastosowac na podlodze. Z tym ze trzeba w miare rowno ja polozyc gdyz nierownosci beda wyczuwalne pod nogami.